Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '10

 
Kategori
Siyaset
 

Demirtaş bir şeyler mi biliyor???

Demirtaş bir şeyler mi biliyor???
 

BDP lideri Demirtaş, Şırnak'tan Başbakan'a seslendi: Halkın demokratik özerklik talebini kabul edeceksiniz, diye sesleniyor. Sesleniyor diyoruz ama cümlede geçen “edeceksiniz” sözcüğü bu cümlenin bir seslenme cümlesi değil emir cümlesi, hatta daha evelden verilmiş bir sözün, yapılmış bir anlaşmanın yerine getirilmesi mecburiyetini anlatıyor gibi görünüyor.

Geçen gün başbakan TÜSİAD’a çatarken maşallah şahin gibiydi. “Bitaraf olan bertaraf olur” cümlesi bir başbakanın hele hele demokrasi havarisi olma iddiasındaki bir başbakanın ağzına yakışacak tehdit değildi.

Bu günkü gazetelerde var. Başbakan Saldıray Berk paşa için suç duyurusunda bulunmuş. Neymiş efendeim “ülkeyi sattınız” demiş. “Ben ülkenin pazarlamacısıyım” diyen biri bu cümleden rahatsız olmuş. Bizce daha memnun omalıydı. “Babalar gibi satanlar” bunlar değil mi?

Benzeri gariplikleri bu hükümetin davranışlarında sürekli görüyoruz. Yalnız akılları karıştıran bir konu var.

Kendini herkesin, her kurumun üzerinde gören, yandaş güçlerini her konuda acımasızca kullanan sayın başbakan neden konu BDP başkanı Demirtaş olunca susuyor.

Allah için söyleyin lütfen, Her gün özerklikten, kendi bayrağından, ayrılıktan başka biri söz etse sayın başbakan onu bin defa ergenekona göndermezmiydi? Baksanıza 2003 de olacağı düşünülen hayali darbe planları bahane edilerek ordumuzuın şerefi iki paralık ediliyor. Bu adam konuşunca ses yok.

Yoksa gerçekten bizim bilmediğimiz bir şeyler mi var. Tamda sayın Bahçeli’nin Kandil’le, İmralı ile anlaşma yaptınız iddiaları ortadayken?

20/8/2010

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..