Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '10

 
Kategori
Siyaset
 

Devlet Abdullah Öcalan ile anlaşmış…

Devlet Abdullah Öcalan ile anlaşmış…
 

Ceryan eden olayları algılamak bile git gide imkansızlaşıyor. Binbir türlü sıkıntının üzerine her an yeni sıkıntılar biniyor. Türk halkı ne yaptı ki başına bunlar geliyor belli değil. Büyük bir girdapın içinden geçtiğimiz kesin. Allah sonumuzu hayır etsin diyeceğim ama kendimi kandırmak olacağına adım gibi eminim.

“Terör örgütü elebaşısı Murat Karayılan'dan flaş iddia: 'Devlet ile Öcalan arasında sağlanan temaslar sonucu ateşkes ilan ettik!' Bu açıklamanın ardından BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan da ilginç bir açıklama geldi: 'Şartlar değişirse referandumda oyumuz evet olur.”

Fırat haber ajansına bu haber bomba gibi düştü. Fırat haber ajansı PKK’ya yakınlığı ile bilinen bir ajans. Kesin yanlıştır dedim ve tabiri caizse haber bültenlerine kilitlendim. Referandumda “evet” oyu almak için önüne geleni tehdit eden başbakan, bu habere değinmedi bile. Yalanlamasını, “olmaz öyle şey” demesini. Yandaş savcıları derhal olayın üzerine salıp bir dizi tutuklamalar yaptırmasını bekledim. Ama kazancım hayal kırıklığı oldu.

Başbakandan çıt yok ama Demirtaş acele talimatlara başladı bile.

“Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, aldıkları boykot kararını değerlendirirken, “Hükümetten taleplerimiz var. Yani PKK eylemsizlik kararı aldı diye biz boykot çalışmalarımızdan vazgeçmeyiz. Hükümet taleplerimizi karşılamaya yönelik ciddi adımlar atarsa müzakere süreci başlar, biz de yeni anayasayı destekleriz. Önümüzde daha uzun bir süre var. Hükümet bu süreyi iyi değerlendirmelidir” dedi

Her şey gün gibi ortaya çıktı. Çare ilk etapta referandumda hayır deyip bunlara fren yaptırmak, seçimlerde de yetkiyi ellerinden alıp şu yok etmek istedikleri yargının önüne göndermek.

18/8/2010

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..