Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '13

 
Kategori
Güncel
 

Demokrasi diye diye...

Demokrasi diye diye...
 

Görsel, demokrasi.nedir.com dan alınmıştır.


Son günlerde ülkemde farklı durumlar yaşanıyor. Özgürlük, demokrasi, insan hakları, barış, kardeşlik vs. gibi sözcüklerle süslenmiş söylemler almış başını gidiyor. Bir yanda umut, bir yanda endişe iç içe geçmiş iki duygu, bende ve benim gibi birçok vatandaşta.

Özgürlük, demokrasi söylemlerinin altının boş olduğu hükümetin birçok icraatında kendini gösteriyor. En basit bir hak arama eylemi dahi tutuklamalara vesile olabiliyorken, bölücü örgütün suç işlemiş elemanlarının elini kolunu sallayarak yurt dışına çıkmaları isteniyor.

Doğduğum günden beri bana sen Türk’sün diye verilen bir kimlik, şimdi yok edilmeye çalışılıyor. Başbakan bir türlü Türk Milleti diyemiyor birileri kızmasın diye. Oysa bölücü başı pek de güzel bu ayrımı yapıyor. O, Türk Milleti derken tabanını kızdırmıyorsa, başbakanın Türk Milleti demesi neden kızdırsın.

Batman’da Atatürk Büstünde yazılı olan “Ne mutlu Türküm Diyene” vecizesi bir faili meçhule kurban ediliyor, icranın başı adeta olayı savunuyor.Yoksa başbakanın farklı bir niyeti mi var? Yıllar öncesinden basına yansımış konuşmalarından bir din devleti kurma özlemi içerisinde olduğu biliniyor. Böylece ulus kavramını yok edip ümmet toplumu mu oluşturmayı amaçlıyor? Son zamanlarda yapılan icraatlar da bunun habercisi gibi. İzmir’e özel müftü atadıklarına göre, iş bayağı ciddi ele alınıyor demek ki. Gâvur İzmir dize gelirse savaş kazanılmış demektir.

Birçok ilimizde din devletlerindeki bazı uygulamaların hayata geçirildiği zaman zaman basınımızda yer almakta. Bayanlara özel otobüs uygulaması, alkol yasağı vs. Şu anda bunlar hoş görülüyor olabilir ama sonunun hiç de hayra alamet olmadığı kesin. Demokrasi diye diye dikta bir yönetime doğru savrulduğumuzu görmemek mümkün değil.

Sonuç olarak başbakan başkanlık sistemini hayata geçirebilirse, ki öyle görünüyor, bugün ağızlarına pelesenk olmuş “demokrasi, özgürlük, insan hakları” gibi kavramların aslında dikta bir yönetime geçiş için bir araç olarak kullanıldığını kavrayacak halkımız. O zaman da iş işten geçmiş olacak.

29 Mart 2013

 
Toplam blog
: 278
: 1431
Kayıt tarihi
: 20.11.10
 
 

Bir Kamu Kurumundan emekliyim. Bloğumda; yaşadıklarımı, çevremde gözlemlediğim olaylar ile kendi ..