Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '06

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Dengeli bir hayat

Dengeli bir hayat
 

Denge önemlidir. Bazen yaşadığımız hayatımız o kadar dominant bir hale gelirki dengeyi kaybeder mutsuzlaşırız. Öte yandan bu mutsuzluğumuzu gidermek ve dengeyi sağlamak için sağlıklı yaşam uygulamalarına, hobilere vb. yöneliriz. Unutmayın zaman çok kıymetli ve her dakika aleyhinize işliyor. Bu yüzden önemli olan akıp giden hayata yaşamımız için gerekli olduğu kadar ilgi göstermektir.

Nasıl?

1) İşten zamanında çıkın – Kendinize bakmak zorundasınız. Mevcut iş yaşamının sizi makine gibi gördüğünü ama olmadığınızı unutmayın. Eğer doğru zaman ve iş yönetimi becerisine sahipseniz yani gün içinde kaytarmıyorsanız sabah 9 ila 18 arası işleri fazlasıyla yapmak için yeterlidir.

2) Herşeye evet diyenlerden olmayın.
1. madde ile biraz ilişkili aslında. İşiniz hiç bir zaman bitmeyecek ve sizden istenenlerin sonu olmayacak. Yeter ki yönetmeyi bilin; bunların hiçbiri problem olmayacaktır.

3) Her gece aynı saatte yatıp aynı saatte kalkın.
Vücudunuzda yaratacağınız denge hayatınıza yansır. Ne kadar iyi dinlenirseniz o kadar iyi bir gününüz olur.

4) Yavaşlayın.
Yavaş yürüyün, yavaş araba kullanın, yavaş konuşun. Bir ağacın mevsimde mevsime nasıl yavaş yavaş renk değiştirdiğini izleyin. Sabah uyandığınızda derin bir nefes alarak güne gülerek başlamaya çalışın. Yapabiliyorsanız sabahları egzersiz, meditasyon yapabilirsiniz.

5) Çevrenizde size uygun olmayan bir kültür var ise dahil olmayın.
İş baskısı, hadi-hadi-hadi şeklinde bir çalışma tarzı, işte bizim yaşam kültürümüz. Ben bir insanım ve kendim olarak tekim.

6) Arkadaşlarınız ve ailenizle bir alt kültür oluşturun.
Sizin sevdiğiniz ve sizi sevenlerle bir arada olun. Beraber zevk aldığınız aktiviteleri yapın. Okuma ve sohbet gruplarını, sosyal yardımlarla doldurun vaktinizi, TV ile değil.

7) Çevrenizdekilerden daha sağlıklı olmaya çalışın.
Başkalarının kötü alışkanlıklarını benimsemeyin. Eğer etrafınızda çok kahve içen biri varsa siz de içmeyin.

8) Boş zamanınızı anlamlı şeylerle doldurun.
Kişisel özelliklerinize uygun şeyler bulabilirsiniz. Resim yapmak, huzur evlerine gidip sohbet etmek, körler için kitap okumak vb. Becerilerinizin diğerlerine nasıl yardım ettiğinin görülmesi bu konudaki katılımları artıracaktır.

9) Hayatınızdaki fazlalıkları çıkarın.
Aldığınız ama hiç kullanmadığınız giyecek ya da mobilyaları, gerekli görmediğiniz şeyleri elinizde tutmayın. Gerçekten ihtiyacınız olmayacak şeylerden arındırdığınız hayatınız çok daha güzel olacak.

10) Başka insanlara duyduğunuz merhamet, sabır ve toleransınızı geliştirin.
Mutluluk birlikte olduğunuz insanlarla olan ilişkinizden gelir. Merhamet, sabır ve tolerans kişilerle olan ilişkilerimizi geliştirirler. Başlangıç noktası olarak hepimizin ne kadar farklı olduğuna inanmakla başlayabilirsiniz.

Hayatınızı dengelemekle ilgili yaptığınız ve başardığınız şeyleri bu yazıma yorum olarak gönderebilirseniz diğer okuyucularla paylaşma şansımız olur.

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..