Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '10

 
Kategori
Güncel
 

Deniz Baykal, kaset skandalı ve medyanın yaklaşımı

Deniz Baykal, kaset skandalı ve medyanın yaklaşımı
 

deniz-baykal-medya


Atatürk’ün kurdurmuş olduğu Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bu kadar ağır bir töhmet altında kalarak umulmadık bir deprem yaşıyor. Partinin uzun yıllardır başkanlığını yapan Deniz Baykal, internette yayınlanan skandal kaset görüntülerinden sonra kısa bir basın açıklaması ile bunun bir “komplo olduğu” görüşlerini ifade edip, CHP başkanlığından istifa ettiğini açıkladı. Konu, medyanın taraflı- tarafsız her kesiminde “şok haber ve son dakika!” başlığı altında yayınlandı ve anlık olarak, spekülatif (yoruma açık, heyecan yaratıcı, suni, havadan, sudan vs.) bir şekilde değişik başlık ve manşetler altında “an be an” yayınlanmaya devam ediyor.

Peki! Bu gelişmeler ile birlikte, basının bir nevi “misket bombası atarcasına; okuyucusuna: “Yazıyor, yazıyor!…” diye panik halindeki aceleci ve kaynaksız haber yayınlamasının ve ardından kendi haberini yalanlayan yeni bir manşet yazısını, sürekli “ŞOK” yaftasıyla duyurmasının altında ne gibi niyetler aramalıyız?

Ya da şöyle mi düşündürmek istiyor medya bize?

“Biz ki medyayız! Sizin bilgilenmeniz için en ufak bir fısıltıyı bile, size duyurmak için canla başla çalışıyoruz. Ancak; bazen yazdıklarımızdan dolayı özürlerimizi de kabul edin! En azından eğrisini- doğrusunu hep beraber bütün medyada; taraflı tarafsız yazmıyor muyuz? Daha ne istiyorsunuz?!”

Bu konu ile ilgili olarak günlerdir okumadığım, bakmadığım yazılı basın ve internet sayfası kalmadı. Bir önceki yazımda da belirttiğim gibi, acaba; sürekli değişen gündem ile birlikte Türkiye’nin asıl uğraşması gereken sorunlarının kamuoyunca unutturulmaya çalıştırıldığının bir göstergesi midir bu yaşananlar!

Sadece sesli değil, yazılı düşünüyorum! Siz de düşünün!

İşsizlik; grevler; kadınlara, kız ve erkek çocuklarına yönelik şiddet ve tecavüz; nerdeyse her gün karakol ve mayın basmalı, Mehmetçiklerin şehit olması; AB müzakereleri; GDO’lu ürünler; Kuzey Irak senaryoları; İran üzerine senaryolar; Azerbaycan ve Türki Cumhuriyetleri politikası; yaklaşan seçimler; yeni anayasa süreci; silahlı kuvvetlerdeki gelişmeler, müdahaleler; sabah vakti ev baskınları ve neyle suçlanmadığını bilmeden, yargı önüne çıkmadan aylarca hapis kalmalar; generallerin, paşaların, yazarların içeriye alınması; gömülen silahlar; Silivri manzaraları; Kıbrıs seçimleri; global krizler; teğet geçmeler; intiharlar; seri cinayetler!…. Geriye kalanlar daha çok! Lütfen yorumlarınızla siz doldurun!

ŞOK! ŞOK! ŞOKŞOK! HATTA ULTRAŞOK! SON DAKİKA!

“Şimdi de Bihter’in yasak aşkı ile birlikte Rihanna ve Hadise’nin olay ve ŞOK frikikleriyle birlikte Paris Hilton’dan sonra CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın gizli seks kasedi!”

Devam edecek…

Kirlenmemiş; yurduna, milletine, vatandaşına duyarlı ve tüm dünyaya örnek, bağımsız, yakışır bir basın ve medya özlemi ile…

Not: Bu yazı, “Deniz Baykal skandalı” adı altında bütün medyada taraflı-tarafsız yer alan tüm haber özetleri ile devam edecek olup; bu konu üzerinde yazılanlar yorumsuz bir şekilde sizlerle paylaşılacaktır. Bütün değerlendirmeler ve yorumlar; siz değerli okuyuculara bırakılacaktır!

www.ayhandemiral.com

 
Toplam blog
: 106
: 4561
Kayıt tarihi
: 28.03.09
 
 

Ayhan Demiral ..