Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '14

 
Kategori
Güncel
 

Deniz kumdan, Erkek Kadından ayrılmaz..!

Deniz kumdan, Erkek Kadından ayrılmaz..!
 

Flash haber... Antalya'da kadınlar plajı... Aman allahım bunu da mı görecektik. Kadın erkek sereserpe uzanmak varken. Bu nasıl bir ayrımcılık. Bu nasıl bir gelişmemişlik, bu nasıl bir yobazlık...

Diyeceğimi sanıyorsanız yanılıyorsunuz.

Özgürlüğün TDK daki tanımlarından bazıları; 1.Herhangi bir kısıtlamaya, zorlamaya bağlı olmaksızın düşünme veya davranma, herhangi bir şarta bağlı olmama durumu. 2. dışardan etkilenmemiş olma; engellenmemiş olma; zorlanmamış olma. 3. Her türlü dış etkiden bağımsız olarak insanın kendi istencine, kendi yasasına, kendi düşüncesine dayanarak karar vermesi (seçme özgürlüğü). 4. İnsanın kendi istemesi, kendi istenci ile eylemde bulunabilme olanağıdır.

Tüm bu tanımlamalar kapsamında önemli bir ayrıntıyı ekleyerek özgürlük kelimesini tekrar tanımlamak istiyorum. Özgürlük; bir insanın "diğer insanların hak ve özgürlüklerini kısıtlamaksızın" başkalarının düşünce ve davranışlarına bağımlı olmadan düşünebilme ve düşüncesini yaşama geçirebilme yetisidir.

Ülkenin demografik yapısına baktığımızda % 50 sinin farklı coğrafyalarda, çok farklı gelenek, görenek ve normlara sahip kadınlardan oluştuğunu görüyoruz. Buna birde dinsel inaçlar eklendiğinde, kadına izole bir yaşam dayatılmış oluyor...

Bu düzen içinde kadınlar kendilerine yaşam alanı bulmaya çalışırken, kadını biraz olsun toplumsallaştırmak adına yapılan çalışmaları sadece siyasi kaygılarla yerip, gericilik, yobazlık, çağ dışılık olarak nitelendirerek ortalarda feveran edenler türemeye başlıyor.

Antalya'da açılacak olan kadınlar plajına gelen tepkiler şarırtıcı.

Kadınlar için ayrı bir plaj yapılmamalı... Neden?

Çünkü   "Deniz kumdan, erkek kadından ayrılmaz."

İyi de kadınlara özel plaj yapıldığı zaman, erkekle kadının birbirinden ayrılmak istemediği plajlar kapatılacak mı?

Karma plajlar kapatılacaksa buna hep birlikte tepki gösterelim. Fakat  aynı plajı kullanmak isteyen kadın ve erkeklerin, bu isteklerini özgürce yaşama hakkı varken, denize sadece kadınların olduğu bir plajda girmek isteyen kadınların da bu düşüncesini özgürce yaşama hakkı olmalıdır diye düşünüyorum.

Karma plajları mecburen kullanan kadınlarımız da var. Fakat onlar da haşemaların içinde...

Ne kadar özgürce..!

Kadın erkek yanyana olsun tabi ki, fakat ilk adım plajlar olmamalı. Kadının eğitim süreci, iş yaşamı, siyaset içindeki aktif rolü, kısaca kadının temel hak ve özgürlükleri temel hedefler olarak alınması gerekirken ve bu konularda hala yeterli bir ilerleme kaydedilememişken, plajlarda kadın erkek sereserpe bir arada olsun olmasın tartışması gereksiz bir ayrıntı sadece.

Bu ülkede, İnsanın yaşamına dair  evrensel değerler göz ardı edilirken, kadın hala insan kimliğinden önce cinsiyetiyle tanımlanırken, kadınlar hala töre ve namus cinayetlerine kurban giderken, din ve ahlak sadece kadının örtüsüyle tanımlanırken, siyaset bile kadın bedeni üzerinden yapılıyorken, kısacası bu ülkede, erkeklerin belirlediği bir din ve ahlak anlayışı varken,  "muasır medeniyet" seviyesine ulaşmak o kadar kolay değil...

 

Keriman KESER

  

 
Toplam blog
: 26
: 4022
Kayıt tarihi
: 11.05.13
 
 

Aile Danışmanı- Bireysel Danışman- Çift Terapisti- Cinsel Terapist ..