Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '09

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Deniz'ler yaşasaydı

Deniz'ler yaşasaydı
 

İdam edilmeyip yaşasalardı ne olurdu?

Anayasa maddesine ek bir madde ilave edilip hiç bir af kapsamından yararlanmamak üzere ömürboyu hapis cezasıyla cezalandırılıp yaşam hakları ellerinden alınmamış olsa olmaz mıydı?

İdam cezalarıyla gerçekten Deniz Gezmiş'ler susturulmak mı istenmiş yoksa ülkeyi iki kanat'a ayırıp aynı anne-baba çocuklarını birbirlerini öldürtme vede ülkeyi bir sağ-sol çatışmalarına dönüştürülüp 24 Ocak kararlarını askeri bir darbe maskesiyle uygulamak mıydı?

Ülke o yıllarda karanlık, gelişmemiş ve sanayileşmemiş fakat nufüs hızla artmaktaydı..

ABD'ye bağımlı ülkenin serbest piyasa ekonomisini, yani 24 Ocak kararlarını uygulamasından başka çözüm yolu bulamamakta ve dönemi yönetenler tarafından bir türlü uygulamaya konulamamaktaydı..

ABD dayatmalarıyla mutlaka uygulamaya konulmalıydı..

Piyasa ekonomisi kurallarının getirileri başta beslenme ve teknolojinin kolaylıklarından yararlanılıp insan yaşamını olumlu yönde etkilediği muhakkatır.

Fakat getirileri olduğu kadar da IMF'ye bağımlılık nedeniyle ülkenin faiz borçları uzantısından dolayı vatandaşın sosyo ekonomik dengelerini bozmaktadır..

Oysa Köy Enstitüleri uygulamadan kaldırılmamış olsaydı gelişmiş, düşünen, hak aramasını bilen bir toplum yapısıyla darbe maskeleri ile değil donanımlı, bilgili, kültürlü toplum ışığıyla piyasa ekonomisi uygulanabilirdi..

Köy Enstitüleri ile birlikte belki bugün her köy evinde bir piyano veya her evde insan gelişimini olumlu yönde etkileyen resim tabloları ile anlam kazanırdı.

Töre cinayetleri bile konuşulmaz olurdu..

Deniz'ler toplumun bugünlerdeki ABD dayatmalı sosyo ekonomik fotografını o günlerde görebilmişler ve idam edilmişlerdir..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..