Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ekim '08

 
Kategori
Futbol
 

Denizli' nin başına talih kuşu kondu

Denizli' nin başına talih kuşu kondu
 

Talih Kuşu bu, nereye konacağı belli olmaz.


Beşiktaş Kulübü’nün 1911 yılında başlayan 96 yıllık futbol tarihinde, şimdiye kadar 29’u yabancı, 18’i de Türk olmak üzere toplam 47 teknik direktör görev yaptı. Ertuğrul Sağlam’ın istifasının ardından görevi devralan Denizli, siyah-beyazlıların 19. Türk teknik direktörü oldu.

Beşiktaş, Birinci Futbol Ligi tarihinde şimdiye dek bir Türk teknik adamla şampiyonluk ipini göğüsleyemedi. Beşiktaş tarihinde daha önce yerli teknik adamlar, ilk sezonun ardından ikinci sezonda takımın başında kalma başarısı gösteremezken, Ertuğrul Sağlam, sezona başlayarak bu konuda bir ilki gerçekleştirdi. Ancak özellikle UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında Metalist Kharkiv'den alınan 4-1’lik yenilginin ardından büyük eleştiriler alan Sağlam, Turkcell Süper Lig’de Hacettepe ile yapılan karşılaşmanın ardından istifasını açıkladı. Bu istifanın ardından, deyim yerindeyse Mustafa Denizli'nin başına Talih Kuşu kondu. O'da bu fırsatı kaçırmayarak, kayıtsız şartsız görevi kabul etti. Hayırlı uğurlu olsun. Olsun da, sağlam bir kaynaktan aldığım bir duyuma göre, Sayın Denizli'nin bu kuşu ne kadar çok istediğinin, Hacettepe-Beşiktaş maçında, ortaya çıktığı yönünde. İddiaya göre canlı yayın esnasında, Hacettepe'nin golle sonuçlanan atağında, maçın resmi yorumcusu Denizli'nin Hacettepe'li futbolculara; “ ... hadi koçum, hadi..” diye bağırmıştı. Maçı TV.'den izlerken, bu dikkatimi çekmedi. Maçın kaydı elinde bulunan arkadaşlarımız varsa bunu inceleyebilir. Talih kuşunun, kendi kendine mi konduğu, yoksa zorlamı kondurulduğu pek önemli değil aslında. Fakat bu iddia doğru ise, küçüklüğümden beri Beşiktaşlıyım açıklamasını yapan Denizli'nin, kuşu gökyüzünde görünce, tamam şimdi konacak deyip, Beşiktaşın kaybetmesini cani gönülden istediğini düşünmeden edemiyor insan.

Cumartesi günü spor gazetelerinden birini okurken, Denizli Rüzgarı Esmeye Başladı, başlığını gördüm. Aslında pek yabancı olmadığımız bir başlık. Genelde ilk göreve başlayan hocalara basının verdiği bir avans gibi. Ancak Türkiye'de ne zaman ne olacağı hiç belli olmaz. Alınacak birkaç başarısız sonuçtan sonra, o rüzgar öyle bir tersine döner ki, ne kuş kalır, ne hava. Umalım ki her şey gönüllerince olsun. Arkasında ki Rüzgar Hiçbir zaman eksilmesin.

 
Toplam blog
: 61
: 2135
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

İstanbulda yaşıyorum, bir kamu kurumunda memur olarak çalışıyorum. Kitap okumayı, satranç oynamayı, ..