Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '13

 
Kategori
İzmir
 

Depremle ev yıkılırken, halk, alkış tuttu.

Depremle ev yıkılırken, halk, alkış tuttu.
 

Tatbikatta köpekler de rol aldı


 

AKUD dahil  Türkiye’de ne kadar deprem kurtarma ve arama timleri varsa, K.Yaka’da, Belediyenin hazırladığı mekanda bir araya gelerek buluştular.

Önce, topluca hatıra fotoğrafı çektirdiler el birliği ile.  Koskoca binayı büyük bir  gümbürtü ile  yıktılar.  Toz bulutları arasında  önce köpeklerle  enkaza daldılar, temsili olarak, toz bulutları arasında canlar kurtardılar sonra da uzun uzun alkışlandılar.

K.Yaka Belediyesi, “aslına uygun” örnek bir deprem senaryosu hazırlamıştı. Yoksa nerde görülmüştür, depreme alkış tutmak!  Bir beğeni ifadesiydi ve izleyicileri heyecanlandırarak cezbetmişti.

Koskoca bina yıkılırken, önce belinden öne doğru kırılır gibi oldu. Sonra dizlerinin üzerine çöktü. Buna rağmen üst kat ve  kiremit örtüsünden tek bir kiremit bile düşmedi. Daha sonra da  toz bulutları arasında  bina, yere kapaklandı, darmadağın oldu.

Böylelikle bir tatbikat uğruna, 60 yıllık bina yıkılarak gerçek enkaz yaratıldı. Şimdi 100 kişilik arama kurtarma uzmanı 3 gün boyunca da enkaz üzerinde uygulamalı tatbikat yapacak. Buna, köpekler de iştirak edecek.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, bu eğitim çalışmasının Türkiye’de daha önce yapılmadığına dikkat çekerek, “Amacımız Karşıyaka’yı depreme hazırlamak. Bu amaçla yıkımı saniye saniye görüntüledik. İçerideki mankenler ve eşyaların yıkım sonrasındaki durumu, deprem sırasında yapmamız gereken doğruları bizlere öğretecek. AKUT ve Kızılay’la işbirliği içinde gerçekleştireceğimiz çalışma üç gün boyunca hem gündüz hem de gece devam edecek. Bu çalışma Türkiye’ye çok şey katacak. Artık nasıl davranmamız gerektiği hakkında daha çok bilgimiz olacak ve tüm Karşıyaka’yı bu konuda eğiteceğiz. Çok yakında yine Türkiye’de bir ilk olacak olan Deprem Eğitim Merkezi’mizi de açacağız.AKUT’a bizimle böyle bir işbirliğine girdiği için çok teşekkür ediyorum” dedi.

 Ekipler, Yamanlar Dağındaki Belediyeye ait tesislerde kalıyorlar. Eğitimlerini orada görüyorlar

 

  

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..