Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

21 Eylül '07

 
Kategori
Sinema
 

Derinlerdeki Tarih Çanakkale Geçilmez!

Derinlerdeki Tarih Çanakkale Geçilmez!
 

Onlar Çanakkale'de birbirlerini öldürürken dost oldular...

İşte! Bu yüzden şiddetle tavsiye ediyorum bu ''ibret'' belgeselini..

"Türk'e hiç düşmanlık hissi beslemediğimin farkına vardım. Sadece ben değil hepimiz de... O artık bizim için "Abdül" değil, "Johnny Türk" idi. Yani adeta dert ortağı olmuştu."

Bir Yeni Zelanda askeri

Dünyanın dört bucağından İstanbul'u ele geçirme hayalleriyle evlerinden, yurtlarından koparılıp 25 Nisan 1915 şafağında Gelibolu kıyılarına çıkartılan müttefik askerleri, vatanını ele geçirmeye gelmiş yüz binlere karşı duran Mehmetçiğe saygı duydu.

Çanakkale cehenneminde gündüz birbirlerine kurşun sıkıp, gece kıt aşlarını paylaşan askerlerin yaşadıkları, objektif bir bakış açısıyla ilk kez bu yapımda gözler önüne seriliyor.

Çanakkale Savaşı, dönemin politik perspektifinden stratejik ve taktik kararlara, subay ve erlerin siperlerde yazdıkları mektuplar ve tuttukları hatıra defterlerine kadar tüm yönleriyle ele alınıyor.

Bu belgeselde İngiliz Kraliyet donanmasına ait savaş gemileri Irresistible, Ocean, Triumph, Majestic, Goliath, Fransız savaş gemisi Bouvet, Fransız denizaltıları Joule, Mariotte, Saphir ve Turquoise, Anzak çıkartma botları, Avustralya AE2 denizaltısı ve Türk savaş gemisi Mesudiye gibi tüm gizemleriyle denizin derinliklerinde bulunan pek çok savaş batığına ilk kez yer veriliyor.

Sualtı çekimleri ve arşiv görüntüleri kaynaştırılarak seyir defterlerindeki öyküler ve anı notları ile tüm panorama ilk kez gözler önüne seriliyor.

"Albay bize şöyle dedi: Tanrı sizden razı olsun çocuklar. Yarın gece bu saatte çoğunuz ölmüş olacaksınız."

Er Henry Blaskett

"Bu memleketin toprakları üstünde kanlarını döken kahramanlar! Burada dost bir vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükun içinde uyuyunuz. Sizler Mehmetçiklerle yan yana koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar! Göz yaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız bizim bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve huzur içinde rahat rahat uyuyacaklardır. Onlar, bu topraklarda canlarını verdikten sonra artık bizim evlatlarımız olmuşlardır."

Mustafa Kemal Atatürk

Derinlerdeki tarih Çanakkale geçilmez (Mp4 belgesel )

File Size: 196 mb (mp4)
Laguage: Turkish

http://rapidshare.com/files/56542630/Oceans_Thirteen.part1.rar http://rapidshare.com/files/56547579/Oceans_Thirteen.part2.rar http://rapidshare.com/files/56552595/Oceans_Thirteen.part3.rar http://rapidshare.com/files/56554022/Oceans_Thirteen.part4.rar

http://rapidshare.com/files/56534927/derinlerdekitarih.part1.rar
http://rapidshare.com/files/56538224/derinlerdekitarih.part2.rar
http://rapidshare.com/files/56538563/derinlerdekitarih.part3.rar

Bu tarih kokan yapıtı bizlere Sayın Bülent Büyükçelebi http://www.gruplar.info/ Beyefendi tavsiye ettiler. Teşekkür ederiz..

Fotoğraf:Çelebi Gurubu.
Sinema sayfamıza buyurmaz mısınız efendim? http://sinema.milliyet.com.tr/
 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..