Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '12

 
Kategori
Güncel
 

Derslere ilgiyi azaltan 19 Mayıs Kutlamaları ve diğer faili mechul kutlamalar

Derslere ilgiyi azaltan 19 Mayıs Kutlamaları ve diğer faili mechul kutlamalar
 

Derslere ilgiyi azaltan 19 Mayıs Kutlamaları ve diğer faili mechul kutlamalar  

Van'da yaşanan deprem nedeniyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenleri iptal edilmişti.

Depremden kurtulan insanlar hala soguktan donmaya ve ölmeye devam ederken yapılan yardımlar yerlerine ulasmazken , kutlamalar iptal edildi depremden sebep, daha ne yapılsın, sizede ne yapsalar yaranılmıyor(!)

En fazla düğün derneklere gidilebilirdi bu acılı günde stres atmak adına .Nitekim Van halkının acısını ve şehitlerin yasını tutmak adına törenler iptal edildi ama diğer taraftan baska bir çiftin sevincini paylasmak adına düğün törenine katılmak ihmal edilmedi.

Tey tey tey ... 

Ocak ayıydı, hava soguktu, gribal bir enfeksiyon salgını almış başını gidiyordu.  

Bu sene gribin kuş gribi, domuz gribi, keçi gribi gibi bir adı yoktu. 

Başı boş kalmıştı, okadar hayvan bu seneki gribe ismi takılsın diye heyecanla beklerken bir Allah’ın kuluda cıkıp gribin kulagına bir hayvan ismi fısıldamamıstı. 

Bi isim bulunmalıydı . 

Toplandı ahali, düşündü tasındı bir isim yakıştıramadı. Bir icraat gerekiyordu neydi neydi neydi...

Heryerde salgın, heryerde hastalıktan bitap düşmüş gencler, okullara gönderilen boy boy saglık raporları,  ee ozaman gelecegın büyükleri, genclerimiz düşünüldü.   

’’  Kutlama törenlerinin hazırlık döneminin mevsim olarak soğuk bir zamana denk gelmesi nedeniyle sağlık sorunlarına yol açmasına, çalışma süresinin uzun olması sebebiyle öğrencilerin derslere ilgisinin azalmasına, motivasyonlarının düşmesine, gönüllü olmayan öğrenci velilerinin okullarla olan ilişkilerinin bozulmasına sebep olduğu yönünde duyumlar alınmaktadır.” şeklindeki açıklama karşısında duygusal anlar yaşadık, gözlerimiz doldu, iki damla yaş süzüldü yanaklardan (!)

Parasız eğitim istedikleri için yıllarca hapiste yatan canım ülkemde, kutlamalardan dolayı öğrencilerin derslere olan ilgisinin azalmasının ve motivasyonlarının düşmesini dikkate almak, 2012 Türkiye’sinde annenden babandan başka kim düşünürdüki seni böyle (!)

 Kutlama törenleri soguk bir döneme denk geliyordu, genclerimiz üşüyüp hasta oluyordu, ne kuş gribiydi adı ne domuz gribi ne keçi gribi bildiğin 19 Mayıs kutlamalarından ötürü olusacak bir soguk algınlıyındı.

Sağlık sorunları yaşıyordu genclerimiz, soğuyan birtek havamıydı,  üstüne birde çalışmaların uzun sürmesi sebebiyle öğrenciler dersten de soğuyordu . 

Sinirlendim Ataya(!) . 

İşmi şimdi bu , havaların soguk bir döneme denk gelen bir ayında ( yanlıs anlasılmasın Mayıs ayından bahsediyoruz) genclere armagan etmen, birde yetmezmiş gibi kutlama calısmalarının uzun olması sebebiyle öğrencilerin dersten soğuması(!) 

Çok kızgınız sana Atam çoook (!) 

Yani 19 Mayıs  Atatürk’ü anma ve Genclik ve Spor bayramını takvimden kaldırsalar yeridir(!) 

Yalnız anlayamadıgım 19 Mayıstan önce 23 Nisan vardı . 

23 Nisan’a yapılan bu haksızlıkta neyin nesiydi. 

Mini mini minikler soguk hava sartlarına daha mı duyarlıydıki acaba, yoksa Nisan ayının cocuklara bir jestimiydi bu . 

Yoksa birinin adının Ulusal egemenlik ve cocuk bayramı digerinin adının Atatürk’ü Anma Genclik ve Spor Bayramı olmasından ötürümüydü . 

Sarı saclarından kim sucluydu (!)  

30 Agustos Zafer Bayramı vardı daha  . 

Malunumuz  Ağustos ayı ayların en sıcagı, sizin takvimde hava durumu nasıl olur bilemem ama kafasına sıcak geceni var , sıcaktan beyin kanaması gecireni var, susuzluktan ve sıcaktan tansiyonu düşeni var ,

eee bide okullar tatil, millet tatilde 19 Mayısta  cocuklarının kutlamalara katılmasına gönüllü olmayan öğrenci velileri,  tatillerinden, denizinden, güneşinden feragat edip bide Zafer Bayramını mı kutlasın Allah aşkına(!) rica ediyorum iptal edin gitsin.  

Konumuzla alakası yok ama hani eliniz değmişken bir maruzatım olucaktı. 

8 Mart günü Dünya Emekci Kadınlar Gününü atlamayın rica edicem. 

Zira 8 Martın muayyen dönemine denk geleni var, sancılı gecıren var, o dönem öncesi agresif olanı var cocugu olanı var olmayanı var, strese gireni , depresyonda olanı hava muhalefeti sebebiyle hasta olanı  var,  var oglu var... 

Hak mıdır şimdi okadar kadın acı cekerken Kadınlar Gününü kutlamak, Türkiye olarak bu olaya duyarsız kalmayın rica edicem.Türkiye’deki kutlamaları iptal edin gitsin, sevaptır(!)  

 
Toplam blog
: 58
: 3499
Kayıt tarihi
: 16.11.10
 
 

Mersin Üniversitesi Turizm Otelcilik Konaklama işletmeciliği mezunuyum. ..