Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Haziran '08

 
Kategori
Siyaset
 

Derviş

Derviş
 

"korkmayın ben buradayım" mesajıyla tekrar sahnelerde Kemal Derviş..
Sanki can simidimiz..
Umudumuz..
Alternatifimiz..
Gördük 2001 krizinde kendilerini..Önce yazılmış Amerikadan senaryolar, sonra Cumhuriyet tarihimizde en ağır yaşanmış ekonomik kriz'i unutturmak adına birçok entrikalar, birçok kelime oyunları ve demagojilerle bizleri uyutan bir isim..
Biliyor ki, halk feodal yapılarına bağlı, dayanışma duyguları güçlü..Kriz nedeniyle zor durumda kalan kişileri, akraba yardımlaşma örnekleriyle duygu sömürüleri yaparak krizi atlatmaya çalışmış ve her zamanki unutkanlığımızla unutturmuştur ekonomik zorluklarımızı..Dikkatınızı çekerim "unutturmuştur" dedim..çözüm üretmemiştir Kemal Derviş.
Diğer yaptığı siyasi çalkantılar cabası..
Siyasi partileri birbirlerine düşürmüş, mevcut hükümeti bozup, erken seçim senaryoları üretmiş, öğrencilik yıllarından beri dostu olan merhum İsmail Cem gibi değerli bir siyaset adamını hayalkırıklığına uğratan isimdir..

Tekrar Amerikadan gelen Derviş:
"Türkiye yi gergin buldum"..
"cuma günü televizyondaki Türkiye maçını seyredip, beraberlik hissini, heyecanını yaşayacağım..güçlü olmak hissini hissetmek ve paylaşmak güzel" diyor..bir gazetede.
Sayın Derviş, başında bulunduğu Dünya bankası IMF nin ülkemize para politikaları yaptırımlarıyla, insanlarımızın paylaşma duygusunu mu bıraktı.?
Futboldaki güçlü olma duygusunu, ekonomik güç demagojisiyle hala senaryolar yazmaya çalışıyor..

Sanki, iki-üç aydır gündemden düşmeyen AKP Anayasa mahkemesi durumunu Kemal Derviş sonuçlandırıp, Ülkeyi bir erken seçime götürecek veya mevcüt hükümetin devamını sağlayacak..

Ekonomik krizler'i, demagojik konuşmalarla değil, kayıt dışı ekonomiyi kayıt altına alınarak yapılmalıdır..Eğer Kemal Derviş'in bir çözüm önerisi olacaksa, kayıt dışı ekonomiyi gündeme getirmelidir..

Unutmamamız gerekir ki, 2001 krizinde de senarist durumundaydı sayın Derviş..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..