Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '08

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Ekonomik zarar..

Ekonomik zarar..
 

Bundan birkaç gün önce, bilindiği gibi Başbakan, ekonomik istişare toplantısı için yüksek bürokrat ve aralarında TUSİAD'ın de bulunduğu sivil toplum örgütleri Başkanlarını davet etti. Önemli bir toplantıydı..Artık ekonomik kararlar dahil, birçok önemli karar ve ülke geleceğı rota belirlemelerinde bürokrat ve sivil toplum örgütleri birlikte çalışıyorlar.. Bu toplantıya, Disk Genel Başkanı de davet edildiği halde, davete katılmamış.. Neden katılmamış.?

Hükümet tarafından, 1 Mayıs günü Taksim gösterisi engellendiği için..
Hükümetin Taksim engelini kamuoyu hep kınadı, çoğunluk serbest olunmasından yanaydı, fakat yanlış de olsa, böyle bir karar alınmış oldu..o denli direnmenin ve eylemlerin gereği olmadığı düşüncesindeyim..
1 Mayıs günün ülkeye ekonomik zararları gözönünde bulundurulunca "yazık oluyor ülkeye" demekten kendimi alamıyorum..
Ülke ekonomisine kimsenin zarar vermeye hakkı yoktur..
12 Eylül tavırlarıyla hak arama biçimleri sonaerdi sayın başkan.!
Hukuk ve Demokratik hak arayışındaysan, davet edildiğin istişare toplantısına katılmalıydın..senin arena'n orası olmalıydı..Orada konuşmalıydın, orada tavrını koymalıydın, orada varlığını göstermen gerekliydi..

Öğrencilik yıllarımda, sol görüşlü arkadaşlarım devrim ile ilgili şiddete dayalı konuşmalarını hep eleştirmişim, tabiki demokratik ilkelerini benimsemiş ve sağ görüşlü arkadaşlarımın de ülkeye bağlılıklarını takdir etmişimdir..Kısaca, sağ'ın ve sol'un iyi taraflarını hep kendime ilke edinmişimdir..Şiddet'e herzaman karşı durmuşumdur..
İşte bugün örneğini görüyoruz görsel ve yazılı medyada, 12 Eylül öncesi sağ ve sol'un militan liderleri ortak şirket kurup, ülkemize gelir sağlamakta olduklarını..

Sayın Disk Genel başkanının davet edilen toplantıya katılmamasını eleştiriyor ve serbest piyasa ekonomisi işleyişinde bir ülkenin sendika başkanı olarak daha demokratik çalışmalasını ve Dünya gelişimlerini de yakından izlemesi gerektiğine inanıyorum..

Saygılarımla..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..