Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '10

 
Kategori
2010 Dünya Kupası
 

Dev Final : İspanya 1-0 Hollanda

Dev Final : İspanya 1-0 Hollanda
 

Kupa Kaptan Casillas'ın ellerinde...


İspanya, Dünyanın en büyüğü oldu. Finale yakışan, güzel bir maç vardı ortada.

Maçın geneli, Hollanda'nın sert savunmasını İspanya'nın aşmaya çalışmasıyla geçti. Fakat Hollanda defansı gerçekten mükemmeldi, top geçirmediler. Atak oyuncuları da iyiydi, özellikle Robben'le iyi fırsatlar yakaladılar fakat karşılarında Casillas vardı.

Casillas, maçın yıldızlarındandı diyebilirim. Çok kritik kurtarışlar yaptı. Hollandalı atak oyuncularından top geçirmedi. Bu takımın 1 numaralı kaleciliğine ve kaptanlığına layık olduğunu mücadelesiyle bir kere daha gösterdi.

Maçın diğer kalecisi, Stekelenburg da gerçekten çok iyi bir performans gösterdi. Sonuna kadar direndi. Bence Hollanda'da Robben'le beraber en çok öne çıkan isimdi.

Ayrıca maçta Sergio Ramos da dikkatimi çekti. Sağ tarafa tamamen hakim. Defans yönünün mükemmel olmasının yanında, atağa çok iyi destek veriyor. Attığı çalımlar, pasları ve en önemlisi mücadelesi... Mücadele gücü çok yüksek bir futbolcu. Bu da İspanya adına bir artı oldu.

Aslında bana sorarsanız, belirli futbolcuları öne çıkarmaya gerek yok. Finalde mücadele eden bütün futbolcular çok iyiydi ve görevlerini hakkıyla yerine getirdiler. Hepsi istekli ve hırslıydı. Bu da maçı, finale yakışan bir maç yaptı.

İspanya'da Vicente Del Bosque maçı çok iyi yönetti. Gerekli zamanlarda gerekli değişiklikler yaptı. Özellikle Jesus Navas ve Fabregas'ı oyuna sürmesi çok akıllıcaydı. İkisi de atağa çok iyi destek verdi ve İspanya'nın uzatmalarda daha da fazla öne çıkan futboluna etki etti.

van Marwijk de elinden geleni yaptı. Bence yanlış hamlesi, Kuyt'ı oyundan almasıydı. Çünkü Kuyt çok zeki bir futbolcu, defansa katkısı tartışılmaz. Onun oyunda kalması daha doğru olurdu. van Bronckhorst'un sakatlanması bir talihsizlikti.

İki takım da buralara hak ederek geldi. İki takım da sonuna kadar savaştı. İkisini de tebrik ediyorum.

Bir de, darısı Türkiye'nin başına tabii...

Not : Yazılarım www.yenimuhalefet.com adresinde de yayınlanmaktadır.

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..