Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Temmuz '10

 
Kategori
Futbol
 

Young Boys 2-2 Fenerbahçe

Young Boys 2-2 Fenerbahçe
 

Mücadelenin üst düzeyde olduğu bir karşılaşma izledik.


Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3.ön eleme maçında deplasmanda İsviçre'nin Young Boys takımıyla karşılaştı. Maç 2-2 bitti ve Fenerbahçe, İstanbul'a avantajlı döndü. Şans Fenerbahçe'nin yanındaydı.

Fenerbahçe, 10 kişi kalmasına rağmen Young Boys'un ataklarına iyi dayandı. Young Boys takımında hücum bölgesinde son derece etkili futbolcular var. Hele ki sağ kanadın ikilisi, mükemmeldi. Young Boys'da en çok dikkatimi çeken şey, takım oyunuydu. Futbolcular, arkadaşlarının nasıl hamle yapacaklarını çok iyi biliyorlardı ve ona göre davranıyorlardı. Bu yüzden göze hoş gelen bir futbol oynadılar. Özellikle ara paslarında çok isabetlilerdi.

Young Boys'un maç içinde birçok tehlikeli atağı var. Direkten dönen 3 tane topu var. Bu onların atak yeteneklerini gösterir bence. Özellikle Volkan'ı çok zorladılar. Volkan mükemmeldi onlara karşı.

İsviçre ekibinin avatanjı bence atak futbolu sevmesiydi. Defansif anlamda pek iyi değillerdi fakat ofansif anlamda mükemmellerdi. Oyuncuları çok yetenekli. Çalım atabiliyorlar, rakibi şaşırtabiliyorlar. Bu da onların birçok pozisyon bulmasını sağlıyor. İyi şut vuran futbolcuları var.

Fenerbahçe'ye gelirsek, öncelikle atak organizasyonlarından bahsedeyim. Miroslav Stoch, atak hattını çok hareketlendiriyor. Takımda bugün liderlik vasfını Alex'ten daha iyi üstlendi. Mücadelesi üst düzeydeydi, şutları, pasları, her şeyi muhteşemdi. Fenerbahçe için doğru bir transfer olduğunu gösterdi.

Defansif anlamda, daha iyi işler yapabilirlerdi. Rakibe ilk dakikadan itibaren çok fazla pozisyon verdiler. Özellikle Bilica, iyi direndi. Önder çok gereksiz hareketler yaptı. Tehlikeli olabilecek ve kendisini riske atan fauller yaptı.

Maç çok zevkliydi. Genelde Fenerbahçe'nin 10 kişilik savunmasını, Young Boys'un da 10 kişilik atağını izledik. Fakat Fenerbahçe'nin o baskıdan çıkıp atağa kalkması iyiydi ve golleri zamanında buldular, kendilerini avantajlı duruma getirdiler. Emre'nin golündeki atak organizasyonu mükemmeldi, Fenerbahçe'ye gereken buydu. Stoch'un kendine güvenip uzaktan şut atması da Fenerbahçe için bir artıydı.

Hakeme de değinmek istiyorum. Zor bir maç geçirdi. Kazım'a verdiği kart doğruydu. Pozisyonlara yeteri kadar yakın olduğunu düşünmüyorum. Andre Santos, Young Boys'lu bir futbolcuya bana göre kasti dirsek attı fakat hakem bunu göremedi. Aynı şekilde ceza sahası içinde Fenerbahçeli defans oyuncularından birinin bariz bir şekilde topu eliyle kestiği bir pozisyon var. Bunları görmeliydi diye düşünüyorum.

Taraftarlardan da bahsedelim. Fenerbahçe taraftarı, sesini iyi duyurdu. Aynı şekilde Young Boys taraftarları da çok coşkuluydu. Tribünler muhteşemdi bence, hem Fenerbahçe, hem de Young Boys adına.

Unuttuğum bir şey varsa affola. Fenerbahçe, İstanbul'da avantajını en iyi şekilde kullanacaktır. Başarılar diliyorum.

Aynı zamanda, bugün 10 km'de Avrupa Şampiyonu olan atletimiz Elvan Abeylegesse'yi de tebrik ediyorum.

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..