Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '09

 
Kategori
Siyaset
 

Devlet Bahçeli haddi aşıyor!...

Devlet Bahçeli haddi aşıyor!...
 

MHP lideri Sayın Bahçeli'nin dünkü grup konuşmasından bir özet:

"Şahadetle terörizm, gazi ile terörist AKP zihniyeti tarafından aynı kefeye konuldu. Başbakan Erdoğan zemzem ile zehri karıştırmaya çalıştırmaktadır. Devlet canilere teşrifatçı, şehit ailelerine ceberruttur. Hükümet katillere kucaklayıcı, gazilere zorbadır. Eli kınalı yiğitlerle, millete zulüm etmiş eli kanlı katiller Başbakan’ın vicdanında maalesef yer değiştirmiştir. Bu leke Başbakan’ın alnına silinmemek üzere çalınmıştır. Bu alçalma tarihimizde bir ilktir ve zillet AKP’nin lekeli sicilinin utanç belgesidir." (Miliyet.com.tr)

Bu ifadeler, vatanına ihanet etmiş bir devlet başkanı için değil, ülkesinde 25 yıldır süren "kardeş kavgası" nı bitirmeye çalışan bir Başbakana karşı söyleniyor.

Açılım süreci başladığından beri, Devlet Bahçeli ve ekibi futursuzca bir karşı kampanya başlattılar. Bir muhalefet lideri olarak eleştirmenin çok ötesinde, sanki bu devletin sahibiymiş de kiracılar "malına" zarar verdiği için öfkelenen biri edalarında MHP lideri...

Bahçeli'nin bu "açılımı" bir iktidar umudu olarak gördüğüne şüphe yok. Bu yüzden mal bulmuş mağribi gibi sarıldı bu olaya.

Aslında "milli bir konu" olan açılımı, siyaseten istismar etmek "milliyetçilik" in şiarından olamaz; ama yine de siyaset siyasettir diyip normal ölçüdeki eleştirileri kabullenmek işin tabiatında var. Ancak, hukumetin bile değil, devletin başlattığı böyle bir "barış süreci"ni baltalamak için, ülkenin Başbakanına bu kadar ağır ithamlar doğrusu anlaşılır gibi değil.

Bahçeli ne yapmak istiyor?

Abdullah Öcalan'ı ipten kurturan kararın altında imzası bulunan Bahçeli, şimdi dağdan inen teröristlerin DTP tarafından alayişle karşılanmasını diline dolayarak, Başbakanı teröristin yanında ve şehitlere düşman ilan ediyor??

Bir muhalefet lideri bile olsa, bunları söyleme hakkını nerden buluyor Sayın Bahçeli? Bu devlet, onlara babalarından kalmış bir miras da bu yüzden mi sadece onlar korumakla yükümlü? Eğer öyle idiyse, niye idama yol vermediniz??

Türkiyede muhalefet olmak hernekadar, "sınırsız, sorumsuz" bir siyaset yapmak anlamına geliyorsa da, Bahçeli'nin sözleri sınırları zorluyor. Kanı zemzeme karıştırarak milletin duyguların tahrik ediyor.

AK Partiye oy vermiş binlerce şehit ailesi var. Bunların büyük çoğunluğu da akan kanın durmasından yana. Bu yüzden onlar sokaklara çıkmıyor, bağırmıyor.

Sayın Bahçeli unutmasın ki, hepimizin şehitleri var ve bu şehitler onun "iktidar aracı" değil. Eğer hukümet olmayı çok istiyorsanız basacak başka omuzlar bulun.

Bizim şehitlerimizin ve gazilerimizin omuzundan inin!...

İslamın şartı beştir, altıncısı haddini bilmektir, diye bir söz vardır. İlk beşini yapıp yapmadığınız bizi ilgilendirmez ama altıncısını yerine getirseniz iyi olacak.

Tahterevallinin bir ucunda DTP bir yanında siz, sallayıp durmanızdan midemiz bulandı zira!...

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..