Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '09

 
Kategori
Siyaset
 

Menopoz dönemini geçmiş "dul kadın"ın doğum sanrısı!

Menopoz dönemini geçmiş "dul kadın"ın doğum sanrısı!
 

Merhum Turgut Özal'ın eseri ANAP, Cindoruk'un ele geçirdiği DP ile birleşti. Daha doğrusu, ANAP, DP'ye iltihak etti.

Milliyet yazarı Taha Akyol, bugünki (03.11.2009) yazısında, bu birleşmeden doğan yeni oluşum için "ölü doğum" nitelemesinde bulunmuş.

Bunun neden ölü bir doğum olduğunu da köşesinde gerekçeleriyle ortaya koymuş Sayın Akyol. Solu da içine almaya çalışan bir "merkez sağ" gibi garabetin Türk siyasetinde yeri olmadığını vurgulamış.

Bence, Demokratik Partiyi, Süleyman Soylu gibi genç ve gerçek bir demokrat adamın elinden aşırdıktan sonra, Hüsamettin Cindoruk'un giderek çözülen statükocu siyasete yeniden hayat kazandırma çabasının bir ürünüdür bu çalıştay.

Bir bakıma nehri akışını geri çevirme gayreti. Yıllarca Merhum Menderes'in avukatı olarak geçinen Sayın Cindoruk'un aslında, Menderes gibi gerçek bir demokrat adamın değil "Ergenekon'un avukatı" olduğunu nice zaman sonra öğrendik.

Bugün DP çatısı altında yapılmak istenen, çatının altında toplanan isimlere bakınca görülüyor ki, Menderes'in partisini, Menderes'i asan zihniyetin sığınağı haline getirmektir.

Bu durum bile, Türkiyedeki siyasetin yıllardır kendi halkına karşı nasıl bir "iki yüzlülük" sergilediğinin açık ve ibret verici bir kanıtıdır.

Ama bu "yaşlı adamlar koalisyonu"nun zamanı geri çevirmesi, suları geri akıtması mümkün değildir. Gençlik iksirleriyle daima genç kaldığını sananlar aslında zavallı bir gülünçlüğün içine düşmekten kurtulamazlar.

Taha Akyol'un "ölü doğum" dediği bu DP çalıştayı'na, bu siyasal "encümen-i daniş" e ben bunu bile söylemeyeceğim:

Menopoz dönemini çoktan geçmiş dul bir kadının, hiç çocuk sahibi olamamanın getirdiği bir tür nevrotik haldir bu; içinde biriktirdiği gazı, çocuk zannetme hali...

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..