Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '16

 
Kategori
Güncel
 

Devlet Güvenliği - Devlet Güvenlik refleksi

Devlet Güvenliği - Devlet Güvenlik refleksi
 

Ne Mutlu Türküm Diyene


         Devletler kendi bütünlük güvenliklerini, vazgeçilmez özgün varlıklarının birilcil önemli, her tür tehlike ve riske karşı koruma refleksi ile bir bütündür!

Hiç bir devlet kendi coğrafik-toprak bütünlüğünü bozacak sonuçlar doğuracak siyasal ve ekonomik diplomatik bir duruma müsamaha etmezler! 

Günümüzde Devlet bütünlüğünü tehdit eden risklerin başında ülke içinden dış mihraklar ve iç işbirlikçi hayin bölücülerin terör örgütlenmesi ile oluşmaktadır... Komşu devletlerin saldırı savaşları ile yapılan toprak tecavüzü, fetihler yok! İç terör kalkışmaları ile halkın bir bölümünün dini etnik farklılıklarını kullanarak, Terör örgütleri kendi dış emperyalist taşaronluğuna meşru gerekçe yaratmaya çalışmaktadırlar. 

Bu terör  veya halk direnişine dönüşen son yılların "bahar" direniş ve gösterileri, bazende rejim değişiklikleri için yapılmakta veya rejimi zayıflatıp, ülke bütünlüğünü zaafiyete uğratan ortamlar için yapılmaktadır. 

Ülke bütünlüğü ve rejim yıkılması / değişimi konularında (Tunus, Linya, Mısır), genel ve kabul edilen yargı; dış emperyal güçlerin ve bunların temsilcisi gelişmiş devletlerin Yerli işbirlikçi siyasi kurum/oluşum veya STK lar kamuoyu desteğini alarak terör örgütleri/taşeron vekalet savaşlarına dönüşen bir fiili durum yaratarak, Miili üniter devletleri böl parçala yönet formülasyonu uygulanacak durum yaratmaktadırlar. 

Bu genel tablo çerçevesinde söz konusu durumların Ülkemize de bulaşmakta olduğunu  görmekteyiz. Yıllardır sadece yöresel münferit terör saldırıları ile var olan PKK terör örgütü, 2000'li yıllar ile birlikte bölgesel aktüel konjöktöründe etkisiyle siyasi ve propaganda ortamı bularak masum demokratik isteklerini aşarak bölcü eylem ve slogan ve siyasi eylemlerde bulunmaktadır.

Devletin (doğru veya hatalı) bir siyasi çözüm için uyguladığı açılım-çözüm siyasi proje uygulamaları terör örgüt ve yan örgüt organları ve siyasi uzatınlarınca kötüye kullanılmak için fırsata dönüştürmüş ve nihayetinde ( iktidarın siyasi mülahazakları olsa da) Terör örgütü PKK 2015 yazında isyan provası yapacak silah ve mühimmat yığınağıyla filli işgal ve kalkışma eylemleri başlatmışlardır. 

Buna Vatan güvenliği refleksi ile karşı koyan ve törer operasyonlarına başlayan Güvenlik güçlerimiz , yüzlerce şehit vermesine rağmen, dirençli ve özgüvenli mücadelesini sürdürmektedir. Her türlü devlet vatandaş koruması hassasiyetinin gösterilmesine rağmen, politik mülahazalar ile veya sinsi politikalar için siyasi parti ve terör örgütü organları ve bölücü mihrak yandaşları  STKlar bazı medya kuruluşları_TV ler ve sözde sahte aydınlar, Güvenlik barış için yapılan Vatan bütünlüğü için şehitler verilen operasyonlara karşı anti propaganda yapmaktadırlar. 

Bu gayri Milli algı manipülasyonu propagandaları sözde barış isteği ve diyalog çağrısı olarak yapılmakta fiili kalkışma kanton denemelerini gözardı eden bu zvallı siyasi ve sözde çakma aydınlar İktidarın tek adam - başkanlık isteği ve Anayasa isteğini de bahane etmektedirler . 

Vatan miili güvenliği ve bütünlüğü söz konusu olunca siyasi stratejik konular ile stratejik ülke güvenliği bir birbirine karıştırılmamalıdır. 

Önce Vatan ! Halkın güvenliği ve huzurudur!!

 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..