Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '18

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Devlet Teşvikli Kültür Balıkçılığı İş Fikri

Günümüzde balıkçılık sektöründe kırılmalar görülse de bu tür kötü bir duruları yanı sıra güzel haberlerde olmuyor değil. Yatırımcıların yeni gözdesi olan kültür balıkçılığı yatırım konusunda biçilmiş kaftan. Son zamanlarda kültür balığı üretim çiftliklerinin giderek artmasıyla yatırımın yeni parlayan yıldızı olduğu apaçık kaçınılmaz bir gerçektir.

Son zamanlarda ülke kıyılarımız ve denizlerimizdeki balık stokunun azalması durumu pazar fiyatlarını da arttırmaktadır. Sezonluk olarak açılan balıkçılık sektörü zaten kısa bir süre devam etmekte ve ardından yeterli ürün elde edilememesinden  yüksek fiyatlarla tüketicilere sunulmak zorunda kalınmaktadır

Bu sebeple avlanmadaki bu sıkıntıların da katlanara artacağı öngüsü  aslında yeni olmayan fakat çok fazla kişininde denemeye cesaret edemediği kültür balıkçılığında bahsedeceğiz

Kültür Balıkçılığı Yapılması İçin Size Geçerli 3 Neden

Artan Talep: Son yıllarda Karadeniz de eskisi gibi balık bolluğu yaşanılmaması ve fiyatların artması yüzünden gözler balık çiftliklerine yöneldi. Kültür balıkçılığı yapan insan sezon, mevsim veya dönem fark etmeksizin çalıştıkları için sürekli bir üretim durumu söz konusundur ve bu durum pazarda ki balık yetersizliğini karşılamak için mükemmel bir alternatif seçenektir ve en çok tutulan seçenektir.

Düşük Maliyetlerde Çok Satış: Kültür balıkçılığı, hayvancılık sektöründe ki en ucuz maliyetli sektör diyebiliriz. Bunun için milyarlar harcamanıza tonla para dökmenize gerek yok. Gayet basit bir şekilde ilk yavruları aldığınız zaman başlayın ve balıkların kısa süre içerisinde büyümesiyle mahsullerinizi toplayın ve damızlık ayırın yapacağınız sadece bu. Oluşan elektrik ve su masrafı biraz can sıksa da kültür balıkçılığında ki komik denebilecek maliyetler yatırımcının yüzünü güldürüyor, ekonomiye can veriyor.

Bu Sektörde İşe Başlayan Daha Kolay Hibe Kazanıyor: Kültür Balıkçılığı iş fikri daha canlı ve işlek olmasından dolayı devlet bu işle uğraşanlara daha kolay bir şekilde kredi ve hibe desteği sağlıyor. Yatırımcıların bu konuda daha fazla atılım sağlaması açısından devlet sürekli bir destek halinde oluyor ve yatırımcıya gereken yardım elini her zaman uzatıyor. Ayrıca 40 yaş altı girişimcilere devlet bu konuda daha kolay bir yardım sağlıyor ve hibe desteğini daha hızlı sağlıyor.

 

mavimorfikirler

 
Toplam blog
: 16
: 342
Kayıt tarihi
: 03.07.18
 
 

İş deneyimleri ve gelecekte yapılabilecek işler hakkında yazılar yazmayı düşürünere bu blogu kurd..