Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '12

 
Kategori
Siyaset
 

Devlet ve Sol Fraksiyonlar!

Devlet ve Sol Fraksiyonlar!
 

  • Derin bir devletimiz yok aslında… Gözümüzün önünde bildiğimiz bir devlet var. Ve o devletin kendisine has politikası, kendisine has ilkesi, kendisine has ideolojisi var. Yani “Resmi ideoloji” dediğimiz şey… Mehmet Ağar cezaevi kapısında ne demişti? Hatırlayın, “Emir verdiler, yaptık” demişti. Doğru da söylemişti Mehmet Ağar. Yoksa Mehmet Ağar onca karanlık olayı tek başına mı yaptı? Sadece yapacak olan ekiplerin başındaydı.
  • Erdal İnönü’nün neden siyaseti bıraktığını merak edenler için, aynı dönemde Doğu, Güneydoğu’daki köylerin ya seve seve, yada zorla boşaltılması, yani Kürtlerin zorunlu tehcir günlerine bir dönüp bakın. Söylenen odur ki, Erdal İnönü, MGK’da alınan ne kadar karanlık, ne kadar kanun dışı karar varsa, bunların hepsine muhalefet şerhi koymuş.
  • Yani anlayacağınız bildiğimiz bir devletimiz var ama biz halen derin devlet denen gizil bir gücü gizli bir yerlerde saklanmış haliyle arıyoruz. Ve ille de her şeyi o derin devlete havale etme telaşındayız. Lakin kimse çıkıp da şu MGK denen kurulun ne olduğuna dair tek bir tane dahi soru yöneltmiyor.
  • Geriye dönüp bakın, her karanlık olayın altından o bildiğimiz yüce devletimizin olduğu gerçeği vardır. Yoksa onca kilit dava neden zaman aşımına uğrar? Neden onca kilit davadan vicdanları kanatan kararlar çıkar?   
  • İşte Dersim Katliamı… Dersim’de devlet kimseye acıdı mı? Dönün daha gerilere Şeyh Said İsyanına gidin… Daha daha gerilere 31 Mart Vakasına bakın… Gelin biraz daha yakınlara, 6-7 Eylül olaylarına… Yaşımızın yettiği dönemlerdeyse 1 Mayıs 1977’yi yaşadık. Sivas, Maraş, Çorum ve saireleri yaşadık. Yaşımızın ve aklımızın yettiği dönemlerdeyse yine bir Sivas katliamı yaşanmadı mı bu coğrafyada? Ya Gazi Mahallesi provakasyonu!   
  •  
  • Mayıs ayı başından beri memleketin geçmiş dönem solcuları birbirleriyle kıyasıya tartışıyor. Mevzuu 1 Mayıs 1977 katliamı… Tarihçi Prof. Halil Berktay, “Fraksiyonlara bölünmüş sol gruplar kendi yaptığı pisliği, devletin üzerine atıyor” dedi. Ve devam etti, “Meydandaki kitlenin üzerine ne sular idaresinden ateş edildi, nede İntercontınental otelden açılmış bir ateş vardır”.  
  • Halil Berktay’ın açtığı bu tartışmanın üzerine atlayan geçmiş dönem solcularımız, Halil Berktay’ın derin devleti akladığından dem vurdular. Doğrudur… Berktay’ın böyle bir hedefi de olabilir. Bilemiyoruz tabii! Taraf Gazetesinin haberi veriş biçimi de tartışmalı… Haberin içeriğinde derin devlet denen mekanizmanın aklanması söz konusu. Her ne kadar burada “derin devlet” kavramını kullanıyorum ama bilin ki benim literatürümde derin devlet denen mekanizma devletin ta kendisidir.
  • Yaşı benden büyük Hasan Beyle bu konuyu konuşuyoruz. Hasan Bey, namı diğer bizim Kuyucak!
  • Hasan Bey, konuya daha yalın bir gözle bakarak şöyle bir soru sordu, “Nihat Bey, bilmiyoruz ki devlet sol grupların içerisine ne boyutta sızmıştı?”.
  • Hasan Bey’in bu sorusu her şeyin en yalın özetidir.
 
Toplam blog
: 1509
: 1145
Kayıt tarihi
: 07.08.07
 
 

Yazarım... Okurum... Öğrencilik yıllarımda çok yazdım... Kompozisyon derslerinde yazdım... Duvar ..