Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Necmettin Rıfat Arman

http://blog.milliyet.com.tr/arman

05 Şubat '13

 
Kategori
Güncel
 

Devlet yaşlı hastaları kapının önüne koydu mu?

Kimseyi merakta bırakmadan cevap vereyim koydu. T.C Antalya Valiliği Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü adı bende saklı bir vatandaşımıza 29.Ocak.2013 tarihinde bir yazı gönderdi. Yazının konusu .....adlı hastalarla ilgili. Bundan sonrasını aynen yazıyorum:

İlgi:13.İcra Müdürlüğünün 2012/9044 kararı ve 22.01.2013 tarihli yazı

13. İcra Müdürlüğünün kararı gereği yakınınızın kaldığı ..............Yatılı Bakım Merkezi kapatılacaktır. Söz konusu yakınınızın mağdur olmaması için ivedilikle merkezden almanız gerekmektedir.

Bilgilerinizi rica ederim.

İnci Vural İl Müdürü Adına İl Müdür Yrd.

Konunun daha iyi anlaşılması açısından biraz açalım.

Antalya da bir huzur ve yaşlı bakım evinin sahibi ile mülkün sahibi arasında hukuki bir sorun çıkmış konu icraya intikal etmiş, icra dairesi tahliye kararı verince burada kalan yaşlı, hasta ve profesyonel bakıma muhtaç insanların eşya gibi kapının önüne konulmaları gündeme gelmiş. Devletin bu işle görevli birimi, asli görevini bir kenara koyup,nedeni bir büyük soru işareti olan, icra dairesinin işlevini üstlenerek korumakla görevli olduğu yaşlı ve hastaları eşya misali kapının önüne konulmalarını sağlamıştır. Yazı açık "ivedilikle" diyor. Öncelik gayrımenkulün tahliyesi.

İnsan mı?

Oda ne canım. Yukarıda adını vermediğim hastalardan biri 94 yaşında ağır demans, anlamını bilmiyenler için söylüyorum çocuğunu gördüğü zaman "Annen nasıl kızım?" diyor. Hayal edin ve aynaya bakın. Yüzünüzdeki gülümseme nasılda donacak. Bir de o kızı düşünün...

Diğer hasta 84 yaşında yüz kiloya yakın, kalça kırığından sonra yatalak olmuş, aklı başında. Zaman zaman astım atakları görülüyor. Vucudunda yara açılmaması gerekiyor, altı bağlanıyor. Özel ve tıbbi  müdahale gerektiğinde sağlık personeline gereksinmesi var.

İvedilikle alın. Başka merkeze götürün. Çünkü eşya!.. İnsana özgü bir duygu, aidiyet duygusu bu hastalarda olmaz; insana özgü bir duygu, her gün gördükleri kişilere bağlanma, bu hastalarda olmaz; tüm yaşlılarda olduğu herkesçe bilinen yaşadığı mekanı gençlerden daha farklı benimseme duygusu bu hastalarda olmaz.

Neden mi? Devletin karşısında insanın, muhtaç ve çaresiz insanın ne önemi var.

Anayasada hüküm mü? Olsa ne olur?

Medya Fatma Şahin hanımın yaptıklarını allayıp pullayıp manşete çekiyor. Bu yapılanlar Fatma Şahin hanımın bakanlığında ona bağlı bürokratlar tarafından yapılıyor.

Başbakan esip gürlüyor "Ben yaradılanı yaradandan dolayı severim" Allah kimseyi bu yaradılmışların eline düşürmesin. Diyeceksiniz ki yurdun bir ucunda olandan başbakana veya bakana ne? Bunun cevabını hiç bir zaman aynı düşünceye sahip olmadığımız Süleyman Demirel vermişti."Bir çobanın kuzusu kaybolsa bundan başbakan sorumludur"

İvedilikle alın.

İvedilikle alındılar.

Ne mi oldular?

Ölüyorlardı.

Vebali mi?

Onunda cevabını sizler verin.

 
Toplam blog
: 35
: 289
Kayıt tarihi
: 14.08.12
 
 

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum. Çalışma yaşamım DİSK dergisinde başladı özel..