Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '09

 
Kategori
Siyaset
 

Devletin bakanıyım halkımı azarlarım

Devletin bakanıyım halkımı azarlarım
 

Genel seçim havasında geçen yerel seçimlerin ardından Adalet ve Kalkınma Partisi’nin başarılı olup olmadığı tartışılırken AKP’nin oylarının %40’ın altına düşmesi sebebiyle başarısız olduğu yönündeki düşünceler ağır bastı.

Türkiye genelinde hemen hemen her bölgede belediye başkanı çıkartan ve mağlup olduğu illerde bile oyu %30’un altına inmeyen AKP’nin başarısız olduğunu söylemek haksızlık olur. Ancak “AKP yerel seçimlerden başarılı mı çıktı?” sorusuna vereceğimiz cevapta “evet” değil.

Özellikle Antalya, Balıkesir, Van, Manisa, Siirt gibi illerden gelen sonuçlar AKP’yi zor durumda bıraktı.

Bu kaybedilen illerde dikkatlerden kaçmayan benzer olaylar ön plana çıkıyor.

***

Manisa’da eski TBMM Başkanı ve Manisa’nın sevilen isimlerinden olduğu bilinen Bülent Arınç’ın kendisine soru soran bir çiftçiye “Oruçlu ağzımı bozdurma, çık git!” dediğini hayretler içinde izlemiştik.

Manisa’dan halkın oylarıyla halkın temsilcisi olarak meclise gönderilen Bülent Arınç’ın bir vatandaşa sarf ettiği sözlerin izah edilecek bir yanı yoktu. Haddini aşan bir söylem olduğu her halinden belliydi.

Manisa AKP’den MHP’ye geçti!

***

Mersin’de halkın seçim nabzını yoklayan Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen’e seslenen bir kadına Tüzmen’in verdiği yanıt: “Sesin çok çıkıyor, kendine gel!” olmuştu.

Halkın temsilcisi halktan birine fütursuzca yanıt veriyordu. Kadını sakinleştirme görevi çevredekilere düştü.

Mersin’de halk bir kez daha CHP dedi!

***

Antalya’da görevi Adalet’in devamlılığını ve eşitliğini korumak kollamak olan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin daha önce birçok yerde söylediği ve tepki topladığı sözlerini tekrarladı.

“İktidar nimetlerinden yararlanmak ve bizimle koordineli çalışmak istiyorsanız delilik etmeyin oylar AK Partiye!”

Antalyalılara söylenen bu sözler aba altından değnek göstermek değil de neydi?

CHP Antalya’da koltuğu devraldı!

***

Milli Eğitim Bakanlığı koltuğunda en uzun süre oturma unvanını alan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik AKP’li Van Belediyesi’ni kaptırmama adına aylar boyunca sokak sokak gezdi.

Çabaları halk tarafından inandırıcı bulunmadı.

Van’da DTP %50’yi aştı!

***

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker Diyarbakır’da adım adım dolaşırken bir kahvehanede kendisine soru yönelten köylüyü fena azarladı. Köylü bakanın karşısında ne yapacağını şaşırdı. Bakanın öfkesi geçmeyince kahvehanedeki kalabalık dağıldı.

Diyarbakır’da DTP %65’lerle kazandı!

***

Babalar gibi satışı ile tanınan Kemal Unakıtan Amerika Birleşik Devletleri’nde kendini Amerikan doktorlarına emanet ettikten sonra Eskişehir sahipsiz kaldı.

Eskişehirliler DSP’li Yılmaz Büyükerşen’le yola devam dedi!

***

Murat Başesgioğlu’nun memleketi Kastamonu’da AKP sönük ve sessiz kaldı.

Halk tarafından takdirle karşılanan MHP’li belediye bir dönem daha vize aldı.

***

Hilmi Güler üslubunu sertleştirmese de Ordu’lular DSP’yle devam dedi.

Halkın takdiri ile meclise girip üstüne bir de bakanlık unvanını taşıyan temsilcilerin ağzının bu kadar bozuk olduğu ülkede “nasıl yönetirsen öyle gider” anlayışına tepkili seçmenlerin olduğunu ya da yavaş yavaş ortaya çıktığını görebilmek çok güzel.

Başbakanda sonuçlardan memnun değil her halinden belli. Her ne kadar başbakanın azarlama yönünde kötü tecrübeleri olsa da çalışma arkadaşlarını kabine için seçerken daha dikkatli davranacağını düşünüyorum.

Daha seviyeli, yapıcı diksiyon sahibi kabinelere inşallah!

Ahmet Buğra TOKMAKOĞLU

Abtokmakoglu@gmail.com

 
Toplam blog
: 430
: 2186
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

20 Nisan 1989'da İzmir'de doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Karşıyaka'da tamamladı. 20..