Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '18

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

DHI Tekniği ile Tıraşsız Saç Ekimi

DHI Tekniği ile Tıraşsız Saç Ekimi
 

DHI saç ekimi hem erkekler hem de kadınlar için uygundur.


DHI tekniği ile saçın tıraşlanmasına gerek kalmadan saç ekimi yaptırmak mümkün. Saç ektirmek isteyen kişiler, kafa derisinin tıraşlanarak kızarmış bir şekilde sosyal hayatta görünmek istemez. Hatta sadece bu yüzden saç ektirmekten vazgeçenler bile var. Bu son derecede doğal bir durum. Çünkü tıraşlanmış ve kızarık bir görüntü ile toplum içinde gezinmek hiç de kolay bir durum değil.

DHI saç ekimi tekniği ile bu sorunun ortadan kaldırılması hedeflenmiştir. Saç ektirme operasyonunun doğal görünümü bozmayacak şekilde yapılması sağlanmıştır. DHI tekniği ile hem operasyon süreci hem de sonuçlar daha doğal ve daha zahmetsiz olur.

Saçın tıraşlanması yerine özellikle saçı kısa erkek hastaların donör bölge olan ensedeki saçların uzun olması istenir. Dökülmeye karşı korunaklı olan bu bölgedeki sağlıklı saç kökleri tıraşlanmadan tek tek alınarak dökülen alanlara ekilir. Sağlıklı saç köklerinin uzun saçlar tarafından gizlenecek şekilde alınmasına dikkat edilir.

Eğer kafa derisinde yeterli saç kökü yoksa vücudun diğer bölgelerinden de saç kökleri yine tek tek alınarak ekim işlemi gerçekleştirilir. DHI tekniği ile kelleşen alana ve donör bölgedeki saç kökü sayısına göre 3.000 ile 7.000 arasında saç kökü ekimi yapılabilmektedir.

Bilgisayarlı saç analizi ve 3D saç tasarımı

Bilgisayarlı saç analizi yapıldıktan sonra operasyonun planlanması ve yeni saç tasarımı hasta ile birlikte yapılır. 3D tasarım cihazı ile hastanın yaşına, yüz yapısına ve saç yoğunluğuna göre en ideal saç tasarımı yapılarak operasyonda önce kişiye gösterilir. Hasta nasıl bir saç şekline sahip olabileceğini operasyondan önce görebilir.

DHI tekniği ile saç ekiminde maksimum fayda sağlanır. Alınan saç kökleri bekletilmeden direkt ekildiği için canlılığını daha fazla korur. Tek tek alınıp kanal açılmadan ekildiği için saç tasarımı daha incelikli bir şekilde uygulanabilir.

Saç ekimi saçın yoğunluğuna göre ortalama 4 ile 6 saat arasında sürebilir. Lokal anestezi altında yapılan bu işlem sırasında hasta uyanık olur ama hiçbir şey hissetmez. Operasyon süresince kitap okuyabilir, film izleyebilir ya da müzik dinleyebilir.

Saç ekiminde sonra ortalama 9 ay içinde ekilen yeni saçlar çıkmış olur. Operasyon süresince ve sonrasında hastaların nelere dikkat edilmesi konusunda ayrıntılı olarak bilgi verilir. Saç ekiminin sonuçları kalıcı olur, ekilen saçlar tekrar dökülmez. Tıraşlanmama özelliği ile hem erkekler hem de kadınlar için en uygun saç ektirme tekniğidir.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..