Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ekim '06

 
Kategori
Oyunlar
 

Diablo 3 geliyooor... muş!

Diablo 3 geliyooor... muş!
 

Dedikodular doğru ise, ilk müşterilerinden birisi kuşkusuz ben olacağım =)

90'lı yıllarda Diablo, oyun severlerin hayatlarına girdiğinde, o zamanın oyun teknolojisi ile bizlere "vaaay, ne güzel grafikler, town da çalan müziği duydun muu? Ne güzel yapmışlaar..." şeklinde tipik, hayrete düşmüş oyun manyağı insan figürleri çizdirmişti.

Neredeyse günümüzün RPG oyun iskeletini oluşturan Diablo, içindeki görevleri ve karakterleri ile bizlere çok eğlenceli saatler yaşatmıştı. İçindeki animasyonlar ise, ara ara çıkarak göz zevkimizi tatmin etti. Daha sonra Diablo 2 ile tanıştığımızda daha da hayrete düşerek farklı karakterler ile, daha zor görevler ile heyecana devam ettik. Bu kez farklı güçlerde karakterleri bizlere değişik büyüleri, silahları ve savaş sistemlerini tanıttı. Bu karakterler arasında en akılda kalanı herhalde Necromancer'dır. Yanında ona yardımcı olan büyülü elemanları, iskeletler ve saygıdeğer Blood Golem'de işe daha bir heyecan kattı.

Şimdi gelelim Diablo 3'ün yolda olduğu dedikodularına. Birçok yerde bu habere rastladım ve birçok forum da haberi duyup heyecan ve mutluluk seline kalpılmış oyun delileri ile dolup taşmış. Tarih belli değil ama bir rivayete göre Diablo 3, evet evet tahmin ettiğiniz gibi oldukça geniş dünyalı, Wow'u aratmayacak bir MMORPG (Multi-massive online role playing game) olacakmış. Konu da kısaca, Cehennemin cenneti istilasından sonra olacaklar. Ee Diablo'ya da böyle bir konu yakışır zaten. Tabi kalıplaşmış Diablo mantığıyla, sadık oyuncularına bu işi tamamen online olarak sunmak nasıl sonuçlar doğurur bilemem. Gerçi guild house'lar ve birçok yardımcı özelliklerle dünyanın zenginleştirildiğinden, ve oldukça geniş olduğundan bahsediliyor. Söylentiler bu şekilde...

Merakla bekliyoruz =)

 
Toplam blog
: 12
: 3123
Kayıt tarihi
: 08.05.06
 
 

Hayatını her türlü çizgi roman, çizgi film ve birçok insanın 'çocukça' olarak nitelendireceği şeyler..