Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '21

 
Kategori
Güncel
 

Dijital Devlerin Suskun Anı!

4 Ekim akşamı altı saati aşkın bir süre boyunca Whatsup, Facebook ve İnstagram iletişimi kesildi ya...Bende garip bir şekilde yoksunluk duygusu hiç olmadı.Beklentimin aksine inanılmaz bir rahatlama, huzur ve sükunet duygusu hakim oldu! Sanki hoş bir doğa manzarası karşısında ya da içinde olmakla hissettiğim duruma benzer huzurlu ve güzel bir duygu durumu yaşadım.

Ayrıca zaman zaman beni yoklayan ve rahatsız eden: bir şeylere yetişememe, bir şeylerin eksik olması ya da eksik kalması gibi huzursuz edici guygular bu süreç içerisinde zihnimden tamamıyla kaydı ve kayboldu.

İnsana, her an her yerde ve herkes ile birlikte olma duygusu veren, gerçekte ise hiç bir yerde ve hiç bir kimse ile beraber ol(a)mama durumunu içeren ruh halinden bir süreliğine de olsa kurtularak özgür, bağımsız ve bağlantısız olabilme hali gibiydi hissettiklerim sanki...

Doğal olarak da bu durum acaba bizim kuşağımızın (neslin) yetişme tarzı, iletişim ve öğrenme  tarzı ile ilgili bir yansıma olsa gerek diye de düşünmeden  edemedim. Keza bizlerin gençlik dönemlerinde telaşla değil de sükünet içinde iletişimde bulunmak ve bilgilenmek esasdı. Bu türden, yoğun bir debi ile dijital kıvamda 7/24 akan ve herhangi bir kapatma musluğu da bulunmayan tarzda iletişim ve bilgi(lenme) akarları yoktu!

Bilmem sizler söz konusu bu kısa süreçte neler hissettiniz?

Fakat öte yandan bu durumu yine "Whatsup", "İnstagram" ve "Blog" aracılığı ile -dijital/sanal platformlarda- tanımlayıp sizlerle paylaşıyor olmam ise ayrı bir "ironi" oluşturmakta tabii ki...

Eeeee...Ne demeli..."Zamanın ruhu" (Das Zeitgeist) ve onun kaçınılmaz gereklilikleri işte...

 

İ.Ersin KABAOĞLU,

6 Ekim 2021, Ankara

 

 

 
Toplam blog
: 366
: 2333
Kayıt tarihi
: 05.10.07
 
 

Samsun/Ladik doğumluyum. Çocukluğum ve ilk gençlik yıllarım babamın görevi gereği ülkemizin Orta ..