Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '11

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Dikkat!

Dikkat!
 

DİKKAT!


Dikkat yaşamı sürekli diri tutmaya yönelik dik durma (anda mevcut olma) enerjisidir. Dikkat sokak lambasını tutan direk gibidir. Dikkat kişi için neyin önemli neyin önemsiz olduğuna yönelik kararı anında veren ruhun tarayıcı sistemidir. Yaşam dikkati korumaya yönelik iç güdüsel bir refleks hareketidir.

Dikkat öyle bir mevcudiyet halidir ki; mevcudiyette vücut olmayan her şeyin bilincindedir. Bu anlamda dikkat, mevcudiyette vücut olmaktır. Dikkat mevcudiyetin dışına çikilmasina izin vermez. Dikkatli bir kişilik sürekli mevcudiyet hali yaşayan bir kişiliktir. O kendi mevcudiyetinden başkalarının mevcudiyetine yönelik konuşur. Bundan dolayı dikkatli bir kişilik aynı zamanda etkili bir konuşmacıdır. O sağa, sola, ileriye yada geriye doğru konuşmaz o sürekli ortada bulunana bu anlamda insanın yüreğine konuşur. Onun etkili olmasının nedeni de budur. O ne gidenin peşinden koşar nede gelmeyecek olanı karşilamaya (beklemeye) gider. O her zaman ait olduğu yerdedir. O nereye giderse gitsin zaten gideceği yerdedir.

Dikkatli bir kişilik çogu zaman öyle yoğun mevcudiyet halleri yaşar ki, ortamdakilerin çogu onun mevcudiyetinde vücut bulur. Bu yüzden onun konuşmalarının vücutta yarattığı etki alkış olarak başka bir etkiye dönüşür. Böylece konuşmacı ve dinleyiciler karşilıklı birbirini besleyen enerji kaynağına dönüşürler. Çünkü dikkat, bir enerjidir, yaşamın pozitif enerjisi gerçekte konuşmacıya ayrıcalık tanıyan ve dinleyicide coşku yaratan şeyde bu enerjidir. Gerçekte konuşmacı ile dinleyci arasında yapılmış olan bir enerji alış verişidir. Dikkatli bir kişilik ne bekletir ne de bekletilebilir. Bundan dolayı dikkatli bir konuşmacıyı dinleyen hiçkimse beklediğini hissetmez. Dikkatli bir kişilk asla şaşirtılamaz, yanıltılamaz. O küçücük bir virgülün hayatı nasıl değiştirdiğinin bilincinde olan büyük bir iradedir. O geçmişi ya da geleceği düşünür onunla ilgili konuşur. Hikayesini anlatır ama zamanın ruhuna uygun olarak dikkatini daima şimdide tutar. Dikkatli bir kişilik geçmişi bırakmış, geleceği dönmüş şimdiyi kucaklamıştır. Dikkati bir kişilik kelimeleri yönetme konusunda sınırsız bir yeteneğe sahiptir. O adeta kelimelerin tanrısı gibidir. Onları yüreğinin gücüyle istediği gibi yürütür. Bir çobanin kavalıyla sürüsünü yürüttüğü gibi. Bu anlamda kelimeler onun koyunlarıdır Onların etinden, sütünden, derisinden faydalanır. Yaratmak istediği kaymak için iyi kaynak seçmesi gerektiğini bilir. Çünkü koyunun vereceği kaymak beslendiği kaynağa bağlıdır. Yürüyebilen,(yaratabilen) bir kelimenin kaynağı yürektir. Böyle bir kelime zamanın ruhuna uygun olandır. Çünkü yürekten gelen bir kelime yürüme gücüne sahiptir ve ancak yürekten gelen bir kelime başka bir yüreğe doğru yürüyebilir. Dikkatli bir kişilk her şeyin geçip gitmesine izin verir ama kendisini geçip gitmesine izin vermez. Dikkatli bir kişilik her şeyin yükselmesine izin verir ama kendi üstünden atlanılmasına asla izin vermez. Dikkatli bir kişilik kelimelerin gücünün bilincindedir. Bu yüzden dikkatli bir kişilik kelimelerin kurnaz gücüyle katakuliiye getirilmesine asla izin vermez. Dikkatli bir kişilik, ayrıntılardaki ayarı fark etmiş ve bu anlamda o ayrıntı denen şeyin aslında hayatın hayati ayarı olduğunun bilincindedir. Dikkatli bir kişiliğin sinir sistemi öyle mükemmel işler ki, adeta bir sihir gibi hiçbir siniri, sinir etmeden kendi sinirsel işlemini bütün sinirler içinde sihirsel bir şekilde sıyırarak işletir. Dikkatli bir kişilik, asla zamanı beklemez o zamanla bir şeyin sadece saman olacağının bilir. Bu anlamda dikkatli bir kişilik zamanın ruhuna uygun yaşayan kişiliktir. Ve şimdi zamanın ruhuna uygun olanı yaratmanın zamanı!

(m.ali şirin tarihöğrt)

 
Toplam blog
: 124
: 736
Kayıt tarihi
: 28.06.08
 
 

Kelebek için kanat neyse insan için kelime odur. (m.ali şirin) 1969 senesinde  Tunceli/ pülümürde..