Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '08

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Dikkat

Gördüğünü unutmamak hayatta önem verdiğimiz bir değer olmalı .Bu bazen karşımızdaki kişiyi ummadığımız kadar mutlu edebiliyor. Ahmet bey nasılsınız demek onu en son görmemizden on yıl geçtiğinde özellikle...

Aynı şekilde sağlıkla ilgili konularda da geçmişte duyduğumuz veya okuduğumuz bir makaleden sağlığımızla ilgili çok önemli bir fayda sağlıyayıp hayat kurtarabiliyor. Dünyanın en iyi tabibi bile olsa bazen atlayabiliyor. Annemin sol ayağına kalça protezi takıldı.Ameliyatı yapan operatör bakın bu kalça protezi takıldıktan sonra artık emarı unutun dedi.Çok basit titreşimle bu protez yerinden oynar diye. Bakıyorum çevreme bu operasyonu olan bir çok kişiye cerrahları böyle bir uyarıda bulunmuyor.

Ya da kan vermeyi düşünen bir çok kişiden geçmişte kan alınırken aspirin kullanıp kullanmadıklarını sormuyorlardı. Artık soruyorlar, ama yeni daha dört ay önce kız arkadaşımın babaannesinin aspirin kullandığını atlayıp ameliyat yaptılar ve total narkoz almak zorunda kaldı Allah'tan bir komplikasyon yaşanmadı.
Bunlar yaşı yirmilerde olanlara bir şey ifade etmeyebilir çünkü onların önem verdiği şeyler başka...

Borsada da dikkat önemli. Bazen yurtdışındaki bir ülkedeki gerginlik o ülkede yatırımı olan şirketlerin hisselerini etkileyebiliyor. Ya da süpriz bir olay. Geçmişte uzay mekiği havaya uçtuğunda herkes bunu televizyondaki haberlerde izliyorken bazı yatırımcılar bununla ilgili olan hisse senetlerini anında satmışlar. Yıllarca bu yazdı ekonomi sütunlarında.

Sağ duyulu olarak bakıldığında çok basit ama gel de olayları anlık olarak değerlendir. Yine aklıma geldi, ilk körfez krizi sırasında Irak Kuveyte girdiği gün tahta sisteminde eczacıbaşı ilaç hisseleri doksan binli seviyelerdeydi. Haberi okuyanlar satarken piyasa iki gün direndi veya olayı kavrayamadı sonrasını hepimiz biliyoruz.

Dolayısıyla hepimiz kendimizin kaptan pilotu, kontrol mühendisi olmalıyız. Bunları ukalalık olarak algılamayın tecrübe tam manasıyla. Maalesef tecrübeler ve kuralların çoğu kanla yazılyor hayatımızda ...
Selamlar

 
Toplam blog
: 41
: 1131
Kayıt tarihi
: 24.08.08
 
 

Makina mühendisiyim ve 1988 yılından beri İ.M.K.B.de bazen pofesyonel bazen amatör olarak igileniyor..