Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Eylül '10

 
Kategori
Resim
 

DİLEK AKSAKAL '' DÖRTNALA'' RESİM SERGİSİ

DİLEK AKSAKAL '' DÖRTNALA'' RESİM SERGİSİ
 

TJK sanat Galerisi sergi açılışı TOFD başkanı Ramazan Baş, Eski İstanbul Valisi muamme, Behçet bey


İstanbul Veliefendi Hipodromunda , Türkiye Jokey Spor Klubü Sanat Galerisinde 5 eylül-19 Eylül 2010 tarihleri arasında açtığım gelirin Türkiye bağışlayacağım At konulu '' Omurilik Felçlileri derneğine '' DörtNala '' Kişisel sergimi gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyim.

At'ı resmederken gerçek kimliğinin ardındaki duyguyu resmetmeye gayret ederek, sıcak ve yumuşak fırça darbeleriyle çalışarak, doğal ortamdan çıkarıp görünenin arkasındaki görünmeyen hüzün, mağduriyet, asi, aile, anne ve yavrusu, sevgi gibi at imgesini tema etmeye çalıştım.

Atın doğasında özgürlük olmasına rağmen tarihler boyu toplumla iç içe yaşamış ve hizmet etmiştir. Mitoloji olsun, Ortaçağ Kültürü olsun her dönem farklı formlarda imgeselleştirilerek düşsel boyutta evlerimizde yer almıştır.

Sosyal sorumluluk olarak algıladığım ve TJK ile TOFD arasında köprü olmayı hedeflediğim bu sergimdeki gelirin % 50’sini Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Hüsnü Ayık Özel Bakım Merkezi’ne bağışlamayı uygun gördüm. Türkiye Jokey Kulübü İstanbul Veli Efendi Hipodromu Sanat Galerisinde 10 yıldır severek yağlıboya ve akrilik tablolarımı At severlerin beğenisine sunmama izin veren T.J.K’ne ve T.O.F.D’ne sergime gelen tüm dost ve arkadaşlarıma , sanatsevere teşekkür ediyorum.

Dilek Aksakal

Eylül 2010
 
Toplam blog
: 30
: 623
Kayıt tarihi
: 22.06.08
 
 

İstanbul' da doğdum istanbul' da yaşıyorum. Evliyim iki çocuğum var. Dünyam evim, çocuklarım, arkada..