Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '09

 
Kategori
Otomobil
 

Direksiyon Başında

Direksiyon Başında
 

Normal olarak çevresindeki insanlara karşı saygıda kusur etmemeye azami gayret gösteren, sakin, kibar insanlar dahi nasıl oluyor da direksiyon başına geçince bambaşka insanlar haline gelebiliyorlar? Bu durumun özellikle erkekler için söz konusu olduğu doğru. Ama benzer davranışlara bir ölçüde kadın sürücülerde de rastlanabiliyor.

Eğer bir de bazı doyumsuzluklarımız varsa, altımızdaki otomobili bir binek aracı olarak değil de bir silah gibi görüyorsak, onu diğer insanlar üzerinde egemenlik kurma ve gösteriş yapma aracı haline dönüştürebiliyorsak, kendimizi dünyanın en usta ve cesur şoförlerinden biri olarak görüyorsak… Direksiyon başına geçtiğimizde bizi derece derece magandalaştıran ve maçolaştıran ruh halini buralarda aramak herhalde yanlış olmayacaktır. Sadece kendileri magandalaşsa gene iyi. Onların saygısız ve küstah davranışları zaman zaman bizi de çileden çıkartıp magandalaştırıyor.

Özellikle büyük kentlerde otomobil kullanmanın çok sinir bozucu olduğu bir gerçek. Hele yoğun trafiğe takılıp kalmak, on dakikada ulaşılacak bir yere en erken bir saatte gidebilmek vb… Evet haklısınız. Ama öfkelenip kabalaşmak, kornaya basmaya sağa sola küfürler yağdırmaya başlamak, yeterince hızlı gitmediğini düşündüğümüz önümüzdeki araçları sıkıştırmak.

Sakin olalım! Bütün bunları yapınca kaç dakika kazanıyoruz? Diyelim beş, en fazla on dakika. Peki, bu birkaç dakikayı ne pahasına kazanıyoruz? Gideceğimiz yere vardığımızda sinirlerimiz ne hale gelmiş oluyor? Hem kendi güvenliğimizi hem de başkalarınınkini tehlikeye attığımıza değiyor mu? İnsan hayatını tehlikeye atmaktan daha ciddi sorun olabilir mi?

Saygı ve Sevgilerimle.

 
Toplam blog
: 6
: 612
Kayıt tarihi
: 05.01.09
 
 

1979 Bursa doğumluyum. 2003 İşletme mezunuyum. Kamu kuruluşunda görev yapmaktayım. Evliyim ve bir oğ..