Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya

http://blog.milliyet.com.tr/implant

04 Eylül '15

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Diş ağrısında ne yapılabilir?

Diş ağrısında ne yapılabilir?
 

DİŞ AĞRISINDA NE YAPILABİLİR?


Dişiniz ağrıdığında doktora gidene kadar uygulayabileceğiniz birtakım yöntemler var. Bunların dışında yapacağınız tek şek diş hekimi randevunuzu ayarlamak olmalıdır.
 
1- Çürük diş boşluklarına sıkışmış ve ağrıya neden olan besinleri uzaklaştırmaya çalışılmalıdır. Dişlerin diş ipi ile temizlenmesi ve fırçalama ağrının azalmasına neden olur. 
2- Tuzlu su  ile gargara diş ağrılarını kısmen uyuşturur. Dişi  ve yumuşak dokuları bakterilerden temizler ve şişlikleri azaltır. Diş eti ve diş çürüklerine dezenfektan etkisi yapar.
3- Diş hekiminizin önerisiyle ve kullanım şartlarına uyarak ağrı kesici almanız ağrınızı belirli bir süre için geçirecektir. 
4-  Dişe kesinlikle  aspirin, kolonya, alkol konulmamalı bunların yerine karanfil yağı tercih edilmelidir.  Karanfil yağı veya kuru karanfil yüzyıllardır enfeksiyonu tedavi etmede kullanılır. Diş ağrısına iyi gelen karanfil yağı anestezik ve antiseptik özelliklere sahiptir. Eugenol denilen güçlü bir madde içerir. Bakteri öldürmeye yarayan bu madde diş macunlarında da vardır. Kuru karanfil ağrıyan bölgeye konup bekletilirse o bölgeyi uyuşturarak ağrı hissini azaltır. Ayrıca antibakteriyel özelliğinden dolayı çürük dişin çevresindeki zararlı bakterilere etki eder. 
5- Buz uygulaması; ağrıyan diş bölgesine soğuk kompres uygulaması  geçici olarak ağrıyı hafifletebilir.  Bu durumun tam tersi olarak ağrıyan diş bölgesine sıcak kompres uygulaması  geçici olarak ağrıyı hafifletebilir.
 6- Gece diş ağrısı oluşmuşsa, yatar durumda olmak ağrıyı artıracağından yastık yükseltilebilir.
 
Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya
 
Toplam blog
: 5
: 156
Kayıt tarihi
: 27.02.11
 
 

1970 Doğumluyum. İstanbul Bakırköyde yaşıyorum. 1992 İst.Üniversitesi Diş Hek Fak Bitirdim. impla..