Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mart '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Diş teli dişlere zarar verir mi

Diş teli dişlere zarar verir mi
 

Bildiğiniz gibi diş teli, dişlerde ki yamuklukları ve çarpık olan birbirinin üstüne geçmiş dişleri düzeltmek için kullanılır. Bu tedaviyi belirli bir süre devam ettiğinizde diş kökleri yerinden hareket ederek, dişler istenilen forma döner.

Diş Teli Leke Yapar Mı ?

Diş teli dişlere baskı yapar. Bu baskının sonucu olarak baskı yapılan bölgede bir miktar beyaz lekeler oluşturabilir. Bu lekeler dişlerine hiç bakmayan hasta guruplarında görülür. Rutin temizlik ve diş fırçalama işini aksatmayan hastalarda bu beyaz lekeler olmaz.

Beyaz Leke Olursa Nasıl Geçer ?

Diş bakımını diş teli tedavisi boyunca devam etmeyen hastalarda görülen lekelenmeler için geliştirilmiş özel macunlar vardır. Bu gibi lekelenme durumlarında bu macunlar kullanılarak, dişin orjinal haline gelmesi sağlanır. Yani çözümsüz bir durum değildir.

Diş Teli Dişlere Zarar Verir Mi

Diş teli takıldığı süre boyunca geçici olarak konuşma bozuklukları bazı hastalarda çok az da olsa olabilir. Dudam damak dengesi ve yeme içmede de bazı kısıntılara gidilmesi gerekebilir. Bunun dışında sağlık açısından kanıtlanmış bir yan etkisi veya bir zararı yoktur.

Yani diş teli sonrası dişler kırılması zayıflaması veya düşmesi gibi durumlar yaşanmaz. Aksine faydalı bir bir işlemdir. Hem estetik olarak hemde yamuk dişlerin düzeltilerek çürük oluşumunun önüne geçilmesi açısndan diş telleri oldukça faydalı tedavilerdir.

Diş Teli Tedavisi Sonrası Diş Beyazlatma

Diş teli tedavisi yaklaşık 1-3 yıl sürer. Bu süre sonrasında dişler istenen forma ulaşır. Üstüne bir de diş beyazlatma uygulaması ile dişlerin tam bakımı yapılmış olacaktır. Bir saatlik bir işlem ile dişlerinizin rengi açılarak daha beyaz hal alır. Bu işlem diş teli sonrasında yapılınca tam ağız sağlığı sağlanmış ve daha güzel gülüşler elde etmiş olacaksınız.

Diş Teli Dişleri Kırar veya Çatlatır Mı ?

Diş teli asla dişlere fiziksel olarak zarar vermez. Kırılma çatlama gibi durumlar yaşanmaz. Diş teli ilk olarak dişlere baskı yapar. Sonraki diş teli tedavisinde ise, diş köklerine baskı yaprak dişlerin yerini değiştirme işlemidir.

Uzm Dr Onul Üner

http://distelitedavi.com/

 
Toplam blog
: 13
: 1307
Kayıt tarihi
: 03.07.13
 
 

1974 Ankara doğumlu olan Onul Üner, 1992 yılında TED Ankara Koleji'ni bitirdikten sonra Gazi Üniv..