Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '18

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Dışarıda Daha Ucuz ve Kaliteliyse Ülkemde Yetişen Ürünleri Bile İthal Ederim

“Yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı” ama dünyanın her yerinde 30 lira olan eti 60 liraya alıyorsam kimse kusura bakmasın ithal ederim.

Bilinmeli ki ürünlerimiz daha iyiyse başka ülkeler bedava verseler almam. Ülkemde yetişen ürünleri dışarıdan alıyorsam ben değil üretenler düşünsünler, ürettikleriniz ya pahalı ya da kaliteli değil.

Mercimeği bile dışarıdan alıyormuşuz; ya fiyatında bir şey vardır ya da kalitesinde. İşte bizim kendi malımız da, bunları üretenler ekmek yiyecek de, ülkemizi düşünmeliyiz gibi hamasi nutuklara karnım tok.

Eğer gerçekten hükümet bu dediğimiz nedenlerle hem de ülkemizde yetişen ürünleri dışarıdan alıyorsa doğru yapıyor. Ama elbette bunun altında başka şeyler varsa bilemem.

Hükümeti haklı konularda eleştirin canımı yiyin… Mesela hükümetin tarımı bitirdiği iddia ediliyor. Ülke olarak hükümetin politikalarının da ötesinde sanayiye yönelmiş (ağırlık vermiş) olabiliriz (yani sanayi toplumu olma yolundayızdır) İnsansız tank, yerli araba gibi şeyler bunun göstergesi olabilir. Bu durumda tarımın geri kalması diye bir şey olmaz.

Tamam, ülkemiz tarıma uygun ama etrafımızda(ya da dünyada) çok tarım ülkesi var, belki “Tarım ülkesi olmalıyız” şeklindeki politikamızı değiştirmemiz gerekiyordur. Mevcut işsizliğin nedeni de belki tarımda diretmemizdir, köyde büyümüş biri bile tarlada çalışmak istemiyor.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..