Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '13

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Diyanet "Öğrenci Evi" konusunda iktidara "Fetva" vermedi!

Diyanet "Öğrenci Evi" konusunda iktidara "Fetva" vermedi!
 

Üniversite öğrencilerinin kaldığı yerler sorun olmaya devam ediyor…

Tartışmaya çoğu milletvekilleri ve sivil toplum örgütleri karıştı. Örneğin; Denizli eski Belediye Başkanı, yeni AKP milletvekili Nihat Zeybekçi, Başbakan’a tepki gösterenlerden.

Tutucu bir il olarak bilinen Denizli ilinin böyle bir olayla anılması, herkesi rahatsız etmişe benziyor.

Hatırlarsanız, Başbakan ile yardımcısı Bülent Arınç arasındaki buzlar hala erimedi. Bülent Arınç’ın beklediği telefonun bir türlü gelmediği yazılıp, çizilmeye devam ediyor. Arınç’a destek verenler gittikçe artarken, başbakan’ın yalnızlığı da ortaya çıkmaya başladı.

Sayın Başbakan’a tepkiler her geçen gün artarken, muhaliflerin sayısı da artmaya başladı. Bu arada en büyük destekçi ‘Zaman Gazetesi’ en büyük muhalifler arasında yerini almaya başladı.

Nabza göre şerbet veren bazı merkez basın organları da, kıyısından köşesinde muhalefete başladı…

Dedik ya muhalefet artıyor. Bunun en güzel örneklerinden birisi de Diyanet İşleri Başkanlığı!

Son dönemde adeta bir “Fetva” merkezi gibi çalışan Diyanet, Sayın Başbakan’a “Fetva” vermeyerek, ilk kez başbakan’a ters düştü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın öğrenci evlerinin denetimi konusunda yaptığı açıklamaya Diyanet Fetva vermedi. 

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, İslam hukukuna göre kişinin mesken hakkının olduğunu ve dokunulmazlığının bulunduğunu bildirdi. 

Bir vatandaşın, "İslam hukukuna göre devletin evi denetleme yetkisi var mıdır? "sorusunu cevaplandıran Din İşleri Yüksek Kurulu, “İslam hukukuna göre kişinin mesken hakkı vardır ve dokunulmazdır.” diye cevap verdi.

Açıklamada devletin eve müdahil olabilmesi için bazı şartlar gerektiğini vurgulanarak, açıklamanın devamında “Belirli şartlar çerçevesinde hakkın kötüye kullanımından dolayı devlet müdahil olabilir.” deniliyor. 

Din İşleri Yüksek Kurulu, konuyla ilgili Türkiye Diyanet Vakfı tarafından bastırılan İslam Ansiklopedisinin Hak Maddesi’nin yer aldığı 15. cildine bakılmasını öneriyor.

Yani?

Yanisi şu: Din üzerinden siyaset yürütenler, dini sömürü aracı olarak kullananlar bu kez duvara tosladı! Devletin Din İşlerine bakan kurumu bile söylenene yeşil ışık yakmadı.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..