Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '16

 
Kategori
Magazin
 

Dizi Dizi, Diziler

Dizi Dizi, Diziler
 

Türkiye’de en çok okunan gazetelerin içeriği boş gazeteler olduğunu bilmeyen yoktur. Fikir yazıları az okunur. Okunacak bir haber ünlü birisi ile alakalı ve abartılı ise okunması garantidir.  Dizilerde işlenen konularda en fazla işlenen konu nedir. Biz nelerden hoşlanıyoruz, herhalde ilk sırada aldatma var.

Mısır Türk dizilerine yasak koymuş, bence Türkler de aslında Türk dizilerini boykot etseler hiç fena olmaz. Kim sürekli eşini aldatmayı düşünüyor. Diziler sayesinde sponsor olan firmalar satışlarını artırıyorlar. Bu senaryoları yazan insanlar hangi hedef kitleyi etkilemek istiyorlar. Sponsorlar sözgelimi yatak satarken, diziler aslında başka bir şey satıyor olabilir mi. Zina yapmak günahtır, yapılan zinayı anlatmak, övmek başka bir günahtır.  Suçu övmek suçtur. Suçluyu övmek de suça ve suçluya teşvik etmektir. Haramı övmek helal olamaz.  Haramın hayırlara vesile olması mümkün değildir. Zina binayı yıkar. Aileleri helak eder. Çocuklar annesiz babasız kalınca havası boşaltılmış balon, ruhu alınmış bir bedendir. O bedene artık ister saman doldur, ister zehir. Yeni suç makineleri ortaya çıkarır.

Bu dünyaya bağlanan herkes herhalde doğanın insana ait olduğunu düşünüyor. Bu; ise tam budalalıktır. Taşlar kaldı da kalmadı ne bir beden.

Dizilerde ne var. 1.sırada aldatma var. 2.sırada boşanma var. 3.sırada silah var. 4. Sırada haksız kazanç sonucu bir anda zenginleşme var. Her zaman lüks tüketime övgü ve onay var. Üretim yok, bolca tüketim var. Mafyaya övgü var. Ağalık sistemine onay var. Eğitim kurumlarına saldırı var.

İnsanı çaresizleştiren ve eksiklik duygularını depreştiren bir şeyler var. Kim eşinin filmdeki erkek veya bayan bir yıldızı seyrederek ağzı açık hayran hayran bakması, ağzının sularının akması karşısında eksiklik, yetersizlik duygusuna kapılmaz ki. Karnını doyurmaktan aciz insanlara iki bin lira verip telefon almasını sağlayan ancak kontör alamadığı için telefonu sürekli kapalı olan, bu insanı o kadar acınacak hale düşüren şey nedir?

Dizilerdeki hayatlar sürekli halka sunulmak suretiyle bundan elli yıl önce hayal bile edilemeyecek türden insanı insan kimliğinden ayıran bir sürü değişime katkı sunmaktadır.

İnsanları her daim tembelliğe buna karşılık lüks yaşama teşvik etmektedir. Çünkü dizilerde kahramanlar sıradan insanlar gibi asla işe gitmezler. Ama her zaman en güzel eşlere, evlere, arabalara, hayatlara sahip olurlar.

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..