Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '06

 
Kategori
Bilgisayar
 

Dizüstü bilgisayar pilleri

Genelde merak edilen konulardan biri de dizüstü bilgisayarları kullanma ile ilgilidir. Pilli mi kullanayım, pilsiz mi, fişe takılı kalsın mı, kalmasın mı? Bu yazıda mümkün olduğunca bu soruların cevabını vermeye çalışacağım.

Dizüstü bilgisayarların pilleri pahalıdır. Yenisini en iyi ihtimalle 150 YTL civarı bir fiyata alabilirsiniz. Bunun için pilin uzun dayanması iyi olacaktır. Dizüstü bilgisayarları pilsiz fişe takılı olarak çalıştırabilirsiniz. Fakat dizüstü bilgisayarlar daha hassas olduklarından elektrik dalgalanmalarına karşı daha dayanıksızdır. Pil ise bilgisayarın bu dalgalanmalardan etkilenmesini engeller.

Benim önerim ucuz bir UPS (güç kaynağı) alarak (~30-40 $) bilgisayarınızı ona bağlı olarak pilsiz çalıştırmanız. Bunun yanında pilinizi iki-üç haftada bir boşalana kadar kullanmanız, sonra tamamen doldurarak tekrar bilgisayardan çıkarmanız.

Dikkat etmeniz gereken başka bir nokta ise bilgisayarı pille kullanıyorken tamamen (mümkün olduğu kadar) boşalana kadar kullanmanız ve daha sonra pil tamamen dolana kadar da şarjda bekletmenizdir.

Piliniz şarj olurken dizüstü bilgisayarınızı istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 5
: 11648
Kayıt tarihi
: 24.08.06
 
 

Ostim Teknik Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalışan Levent Emmungil aynı zamanda teknoloji..