Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '20

 
Kategori
Sağlık
 

Doğal Burun Estetiği Nedir?

Doğal Burun Estetiği Nedir?

Doğal burun estetiği ameliyatı yüz ile uyumlu burun ucu kalkık abartılmamış, burun kavisleri normal seviyede, burun dar ve genişliği ideal seviyede olmalıdır. Burnun doğallığını bozmak anatomisini değiştirmek estetik olarak şekil bozukluklarına neden olurken fonksiyonel olarak da hastanın nefes alma mekanizması doğru çalışmadı için nefes alma problemleri de yaşanabilmektedir.

Burun estetiği ameliyatı diye adlandırdığımız Septerinoplasti ameliyatı burnun iç ve dış anatomisinin bozulmadan estetik ve fonksiyonel olarak doğru çalışmasını sağlamalıdır. Bunun için ise burun estetiği ameliyatı olacak kişilerin Doktor seçimi yaparken son derece dikkatli olmalıdır. Burun anatomisinden anlayan, tecrübeli bir Doktor sizin ve ameliyat sürecinizin daha kolay geçmesini sağlamaktadır. Burun ameliyatı olacak kişilerin en az 3 – 4 farklı doktor tarafından muayene olması gerektiği ve ameliyat hakkında detaylı bilgi almalarını öneririz.

Doğal burun estetiği ameliyatı kişinin ırk, yüz yapısını bozulmamasını sağlamaktadır. Yüzüne uyumlu bir burun olması elbette önemlidir. Burun ucu aşırı kalkmış domuz burnu diye adlandırılan burunlar karşıdan bakıldığı zaman burun deliklerinin gözükmesi elbette hasta için sorun haline gelebilir. Burunda bu şekil bozukluğu insanlarla iletişim kurduğunuz zaman karşınız da olan kişinin gözlerinize değil de burnunuza bakması yine psikolojik olarak sorunlara neden olabilir.

Burun estetiği ameliyatları kızlarda 17, erkeklerde ise kemik gelimi daha geç tamamlandığı için 18 yaşın tamamen dolmuş olması gerekmektedir. Erkek ve kadın burnu her zaman bir birinden farklı olmalıdır ve burun bir birinin aynısı olmamalıdır. Yüzde belli oranlar vardır ve bu oranların hesaplanarak planlamanın yapılması gerekmektedir. Bu durum 1 milyon burun estetiği olacak kişi varsa bu 1 milyon farklı yüz ve farklı burun yapısı demektir. Erkekte kalkık burun ucu, kadınsı görünüm elde etmek erkek burnu için uygun olan estetik ameliyat değildir. Bu yüzden burun ucu kalkılığı ölçüsü vardır ve muayene sırasında hastanın talep ve isteklerine göre değerlendirilir.

Burun Estetiği İyileşme Süreci

Burun ameliyatı iyileşme süreci sonucu doğrudan etkileyen önemli faktörlerdendir. Burun estetiği ameliyatı sonrasında burnun iyileşme süreci hastanın en dikkatli olması gereken dönemdir. Ameliyattan sonra buruna alınan darbe özellikle ilk iki ay bu dönemde buruna alınan darbe de burun yeniden yamulabilir ve eski haline dönebilir. Doktorunuzun verdiği ilaçları düzenli kullanmanız çok önemlidir. Doktorunuz tarafından verilen mesajları uygulamanız yine iyileşme sürecinizi hızlandıracaktır. Beslenme çok önemlidir ameliyattan sonra protein ağırlıklı beslenmez gerekmektedir.

Doç.Dr. Süleyman TAŞ

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah

https://www.suleymantas.com.tr/burun-estetigi/amp/

https://www.tasklinik.com/burun-estetiginde-atel-ve-tampon-kullanimi/

 

 
Toplam blog
: 85
: 60
Kayıt tarihi
: 01.03.14
 
 

Doç.Dr. Süleyman TAŞ, başarıyı kendine ilke edinmiştir. Türk ve Avrupa Plastik Cerrahi Dernekleri..