Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '11

 
Kategori
Güncel
 

Doğaya farklı bakanlardan haberler…

Doğaya farklı bakanlardan haberler…
 

İnsanların birbirlerine sergiledikleri vahşeti, ‘Haber’ olarak izlemekten artık kanıksadık! Trafik kazaları da her kanalda bolca mevcut... Haberde fark yaratmak isteyen, doğadan medet ummakta… Bunların içinde sevimli görünenin yanında acımasız olanı da var. Efsanevi tek boynuzların denizdeki temsilcisi Narval’ın vahşice avlanış haberi, hayvan haberlerinin iç sızlatan örneği! ‘Boynuzlu Balina’ların Kuzey Grönland’daki Eskimolar tarafından, el yapımı zıpkınlarla öldürülmesi kabul görmeyecek bir vahşet… Küresel ısınmayla eriyen buzulların dev kütlelerinden korunmayı bilen Eskimolar, balıkların peşinden gelen balinanın kaçışını şamandıralarla engellemekte… Kendini insandan koruyamayan Narval ise insan boyundaki tek boynuzunu son kez havaya dikerek, ölümüne göz yumanlara isyan etmekte... Kurbanı oracıkta çiğ çiğ yiyen Eskimolar, böylece C vitamini eksiğini giderip bağışıklık sistemlerini güçlendirmekte. İnsan vahşetine kurban, eko sistemin güçlenmesiyse Allah’a kalmış! 

Kolombiya Ligi’ndeki maçta yenik takımın oyuncusu Moreno’nun, rakibin maskotu olan baykuşu tekmelemesi de tırmanışa geçen acımasızlığın televizyona yansıyan son örneği! Baygın yatan baykuşu top niyetine kullanan yaratık, bir ay hayvanat bahçesinde çalışma cezası alırken zavallı hayvan, sporu vahşete çevirenlerin sahasına konmanın bedelini hayatıyla ödüyor… Bunların defalarca ekranda yer alması çocukları aynısını yapmaya davetiye! 

Bize türlü güzellikler sunan doğaya çirkinlikleriyle yaklaşanların kötü örneğine karşın Dağ Kültür Derneği’nin düzenlediği ‘6. Dağ Filmleri Festivali’, yabanileşen insanı doğaya yaklaştırma amacında! TRT Türk’teki ‘Bu Ülke’ programında ele alınan ve Show Max’ta kültür, sanat ve müzikten farklı yansımaların verildiği ‘Yaşayan İstanbul’a da konu olan Festival, doğa-çevre-insan birlikteliğinde yamaç paraşütünden kanoya, doğaya dair konuları işleyen, 39 yapımı 1-6 Mart arasında doğaseverlerle buluşturmakta... Sömürülen doğanın parçası olduğumuzun anlaşılması dileğiyle! 

Anibal Güleroğlu 

 

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..