Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '08

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Doğruların para ettiği yarışma...

Doğruların para ettiği yarışma...
 

Doğrularla çevrili bir hayatı mı yaşıyoruz yoksa her anımız yalan mı? Bazı doğruları saklayarak mı mutlu oluyoruz ya da mutluluk oyunu mu oynuyoruz? Şöyle bir düşünün, doğruları söylediğiniz için neler kaybettiniz bugüne kadar? Doğruların maddi değil de manevi kayıpları oluyor daha çok. Doğru söyleyen 9 köyden kovulur derler ya..

Bekir Çoşkun gibi kendinize onuncu bir köy bulursanız şanslısınız, bulamazsanız işiniz zor..

***

Reha Muhtar'ın yeni bombası ''Doğruların Zamanı'' işte bu soruların cevaplarını bulmaya çalışıyor. Bir anlamda kişisel sırlarını ortaya döktükçe para kazanılıyor. Yarışmacılar önceden yalan makinesine bağlanıyor ve 100 soru soruluyor. Ardından stüdyoda birkaç yakını ve seyircilerin karşısında bu 100 sorudan 21 tanesini cevaplıyor.

Sorular özel ve hassas. Bazen hatırlanmak istemeyen anlar, bazen aile sırları, bazen söylenmemesi gerekenler çıkıyor ortaya. Tek bir yalan herşeyin sonu demek.

Yarışmacılar kendi istekleriyle buraya katıldıkları için eleştirmek gereksiz. Hatta oluşan hayat hikayelerinden kendinize dersler de çıkarabilirsiniz. Önemli olan tek şey var. Herşeyi anlat, parayı kap.

***

Bu yarışmada bazı soruların cevaplarının kuliste ve stüdyoda farklı olması insan psikolojisinin bir örneğini sundu bizlere.

Hatta belki bu yalan makinesi denen şey de bir balon. İnsanlar üzerinde oynanan psikolojik bir oyun. Öyle ya da böyle yarışma hayat açısından anlamlı bana göre. Hayatınızı bir film şeridi gibi gözlerinizin önüne getiriyor. Hatalarla yüzleşmeyi sağlıyor.

Tabii eğer unutmak istediğiniz olaylar varsa tekrar hatırlatabiliyor ama zaten yaşananlar hiç unutulmazmış ya...

***

Doğrularıyla yüzleşmek isteyen herkese açık bir yarışma... Hayatın bir de görünmeyen yüzüne inmek isteyenler için...

Özgün Kaplama

 
Toplam blog
: 278
: 1369
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

Küçük bir kız çocuğu masumiyetidir yazmak, her satırı her cümleyi her kelimeyi tekrar tekrar gözden ..