Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Temmuz '11

 
Kategori
Siyaset
 

Doğruya doğru

Doğruya doğru
 

Siz, yapamazsınız düşünemezsiniz benzer hareketleri eyleme geçirmek için Bay Kemal, Sayın Devlet Bahçeli..Yaşanan olayların güncel yitimleri sonrasında kükrer, gürlersiniz ancak. 

Düşünceleri anında eyleme geçirmektir lider olmak... Kendisini baskın tutmaktır karşısındakine..Pragmatik olabilmekse, liderlerde aranması gereken önemli nitelikler arasındadır. 

Dedim ya, Erdoğan gibi yapamazsınız, düşünemezsiniz, düşüncelerinizi harekete geçiremezsiniz ikiniz de. 

Bi duruşu, bi karizması var Erdoğan'ın. Seversiniz veya sevmezsiniz, ayrı konudur ama 'tarz' dır Erdoğan.. 

Uluslararası Avrupa Olimpik Gençlik Festivali kapsamında Trabzon'da düzenlenen açılış gecesinde (Pazar akşamı) Başbakan ağırlandı. 

Horon, kolbastı, dans gösterilerin yanı sıra ışık gösterileriyle de muhteşem bir gece yaşandı biliyorsunuz.. Gece'de Olimpiyat Komitesi Başkanı Hickey'in Norveç'de meydana gelen üzücü olay için saygı duruşu istemini de hatırlıyorsunuzdur. Arkasından kürsüye çıkan Erdoğan'ın -amiyane tabirle- taşı gediğine koyduğuna da şahit olmuşsunuzdur 13 şehit için saygı duruşu istemine.. 

Böyle bir yaklaşımı, böyle bir hazır eylemciliği ancak Erdoğan'da görebiliyoruz ..Diğer liderler fasafiso dan ibarettir.. 

Edoğan, ayakkabı boyacısı'nın yanına gittiğinde -ki gider de, boya türlerinden, cila çeşitlrinden bilgi alış-verişi yapar. Ürün hakkında bilgilendirmede bulunur. Kumaş satıcısının yanına gider, "pamuk-toprak-alaşım" der, ülke kalkınmasına bağlar..Kısaca herkes gibi olabilen bir Başbakan görüyoruz karşımızda.. 

Bi kaç gün önce Ertuğrul Özkök, Başbakanla ilgili bi yazı yazdı. Çok beğendim. "Bir gün herkes Tayyipçi mi olacak" başlıklı.. 

Duruşuyla, tarzıyla, çıkışlarıyla tam bir Başbakan.. Kimse beni Tayyipçi falan sanmasın.. Ben gördüklerimi, hissettiklerimi yazıyorum. Doğruya doğru arkadaş.. 

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..