Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '09

 
Kategori
Siyaset
 

Doğudaki halk ne istiyor?

Doğudaki halk ne istiyor?
 

cehaleti besleyen karanlık yok edilmelidir.


Güneydoğu ülkemizin az gelişmiş bölgelerinden bir tanesidir. Siyasilerin seçim dönemi hatırladıkları diğer yönden seçim dönemlerinde belediyelerin siyasi partilerce paylaşılmak üzere pazarlık yapıldığı bir bölgedir. Yatırımların yapılmasını baltalayan terör belası güneydoğuda bitirilmelidir.

Güneydoğuda terör belasını bitirmek içinde toprak ağaları devreye konulmalıdır, çünkü bölgede söz sahibi olan toprak ağalarıdır, cehaleti bitirecek olan da onlardır. Çünkü siyasi seçimlerde toprak ağaları hangi partiye destek verecekse doğu halkı o partiye oy vermektedir, devlet ya toprak ağalarını ortadan kaldırmalı ya da toprak ağaları ile anlaşmalıdır.

Toprak ağaları ile anlaşarak bu bölgede okulların açılması okur yazar eğitimli kişi sayısının artması demek cehaletin yokedilmesi demektir. Cehalet yok olursa terörde minimum seviyeye inecektir. Buna bağlı olarak bölgede yatırımlar artacak iş sahaları olacaktır. İş sahalarının açılması ile köylü işsiz kalmayacak, toprak ağalarına hizmet etmekten kurtulacak, toprak ağalığı devri de son bulacaktır.

Doğu halkının cahil kalması toprak ağalarının ve terör destekçilerinin işine gelmektedir. Cahil kişiyi kandırmak kine öfkeye yöneltmek çok kolaydır bu provkasyonla sağlanabilir. Fakat eğitimli cehaletten kurtulmuş kişiyi yönlendirmek zordur, onun belli bir ideali vardır. Doğru ile yanlışı düşünerek ayırt edebilir hataya düşmez.

Bütün bu saydıklarım yapılmadığı takdirde yine doğu halkı aşiretler olarak kalacak toprak ağalarına köle gibi karın tokluğuna hizmet edecek, okullarda eğitim engelllenecek, yatırımlar yapılmayacak, iş sahaları açılmayacak, yatırımcı bölgeye yatırım yapmaktan çekinecek, sonuç olarak cehaletinde desteklediği terör alıp başını gidecektir.

Bölgedeki cehaletin desteklediği parti ise provakasyonları engellenemezse devam eder, bu parti devlete tehdit eden bir unsur olmaktan öte gidemez. Buna bağlı olarak da doğu bölgesi halkı devlete karşı kin ve düşmanlık beslemeye devam eder sonuç olarak basiretsiz kötü idare ülkeyi parçalama noktasına getirir.

Bazen deriz ya olmazsa olmaz işte bunlarda olmazsa olmazlara bir örnektir. Devleti yönetenler kişisel çıkarlarını bir kenara koyarak millet ve ulus için hizmet etmelidirler. Ülkemizde iç politikada barış sağlanamazsa ileriki yıllarda çok sıkıntılı günler yaşayacağız demektir.
 
Toplam blog
: 193
: 517
Kayıt tarihi
: 28.02.08
 
 

Sinop doğumluyum, ülkesini ve ulusunu seven bir vatansever, her ay devlete düzenli vergisini ödeyen ..