Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '07

 
Kategori
Anne-Babalar
 

Doğum günü partisi fikirleri

Doğum günü partisi fikirleri
 

Çocuğunuzun doğum günü yaklaşıyor. Eğer hali vakti yerinde biriyseniz bir organizasyon şirketi ile anlaşıp balonlar, palyaçolar vb. bir etkinliği tercih edebilirsiniz. Ama ben kendi eğlencemi yapacağım diyorsanız aşağıdaki önerileri okuyun;

Mumya’nın Gizi Oyunu

Öncetüm ziyaretçileri 2’ye ayıracaksınız. Her takım bir tane “Mumya” seçecek. Her takıma 3 rulo tuvalet kağıdı vereceksiniz, ve en hızlı biçimde Mumyasını tuvalet kağıdı ile kafadan yere kadar saran takım kazanacak.

Büyük Dedektif Oyunu

Bir misafir diğer odaya giderek üstündeki bir şeyi değiştirecek. Farklı bir çorap, saat vb. Odaya geri döndüğünde neyi değiştirdiğini bulmaya çalışacaksınız.

Çabuk Değiştirme Oyunu

İstediğiniz sayıda oyuncu seçeceksiniz. Önceden hazırladığınız büyük tişört, pantalon, çorap vb. elbiseleri bir torbaya koyup seçtiğiniz herkese vereceksiniz. Önce en hızlı giyinen yarışması yapılacak daha sonra en hızlı soyunan.

Kokan ne oyunu

Önceden kokulu bazı şeyler hazırlayın. Sakız, çilek, çiçek, parfüm sıkılmış bez vb. Bunları tek tek bir torbaya koyup gözü bağlı olan misafire koklatarak ne olduğunu buldurmaya çalışın.

Altındakini kapma oyunu

Salonun ortasına birsandalye koyun. Bir misafirin gözlerini bağlayarak sandalyeye oturtun. Daha sonra sandalyenin tam altına bir şey koyun(vazo, oyuncak, mum vb.) Sadece ellerini kullanarak ve tek defada onu almasını ve ne olduğunu söylemesin isteyin. Eğer alamazsa başkası otursun.

Komik giyinme oyunu

Bir sürü renkli tişört, pantalon, çorap, ayakkabı, fular , şapka vb. toplayın ortaya yığın. Partiye katılan çocuklar bunları giyerek en komik çocuk olmaya çalışsınlar.

Hayvan Taklidi Oyunu

Kağıtlara çeşitli hayvan isimleri yazın ve bir kavanoza atın. Her misafir bir tane çeksin ve o hayvanın taklidini yapsın. Diğer misafirler o hayvanın ne olduğunu anlayana kadar taklit devam etmeli.

Balon Yarışı Oyunu

Misafirleri iki gruba ayırın. Herkese bir adet şişmiş balon verin. Herkes balonunu dizlerinin arasına sıkıştırsın. Şimdi balonu düşürmeden yada patlatmadan belirleyeceğiniz bir yere kadar gidip gelmesini söyleyin. Bir kişi gidip geldiğinde diğeri gidip gelmeli.Balonu düşüren olursa tekrar baştan başlamalı.

Balon Yerleştirme Oyunu

10-15 tane balon şişirin. Bulabileceğiniz en büyük tişörtten ve pantalondan 2 tane alın. Misafirleri iki ekibe ayırın ve bu her ekibe bir tişört verin. Amaçları 3 dakika içinde bu tişörtlere palatmadan kaç tane balon sığdırabilecekleri olmalı.

Balon Saldırısı Oyunu

Burada oyuncu sayısı kadar içi helyum dolu balona ihtiyacınız var. Her oyuncunun ayak bileğine bir balon bağlıyorsunuz. Balonun ipi bağladığınız kişinin boyundan uzun olmalı. Herkes diğerinin balonuna dokunmaya çalışıyor. Balonuna dokunulan çıkıyor. Bir tür ebelemece oyunu.

Balon Piyangosu Oyunu

Balonları şişrmeden önce bazılarının içine sakız vb. bir şeyler koyabilirsiniz. Tüm balonlaro salonun ortasına koyup içlerinde hediye olduğnu söyleyerek bulanın kazanacağı bir oyun başlatabilirsiniz. Burada balonlar patlatılacağı için küçük çocuklar korkabilirler.

Balon Tutma Oyunu

Her çocuğa bir balon verin. İşaretinizle şişirmeye başlasınlar. Balonu sadeceağızları ile tutacaklar, ellerini kullanmayacaklar. Siz dur dediğinizde duracaklar, şişir dediğinizde şişirmeye devam edecekler. Balonu ağzından kaçıran çıkacak. En son ağzında balonla kalan kazanacak.

Balon Şişirme Oyunu

Her çocuğa bir balon verin. 1 dakika içinde en büyük balon yapan bir ödül kazansın.

İyi eğlenceler

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..