Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '17

 
Kategori
Astroloji
 

Dolunay Yengeç'te

Dolunay Yengeç'te
 

12 Ocak saat 14:33’te 22 derece Yengeç burcunda Plutonik bir dolunay gerçekleşiyor. Yengeç burcunun yönelimi korumak ve kollamaktır. Aynı zamanda, kendini gizlemeyi ve saklı tutmayı ister. Buna ek olarak, Yengeç burcu aile, ev, yuva ve vatanı sembolize eder. Ay Yengeçte kendi evindedir ve tüm özelliklerini kolayca ortaya çıkarır. Yengeç burcu gölge yönüyle atalarımızdan getirdiğimiz korkularımızı ve hayatta kalma dürtümüzü temsil eder. Pluto enerjisi ise, büyük güç, değişim ve dönüşüm, sıradan olmayan yaratım gücü ve kalıcılıktır. Öte yandan, kötü olanı, nefreti, ahlaksızlığı, öldürme ve yok etmeyi de sembolize etmektedir.
 
Haritada Ay-Uranüs-Jüpiter-Pluto ile arasında öncü doğada büyük kare açı kalıbı mevcut. Bu da büyük bir gerilimi ve karışıklığı gösteriyor,lakin öncü burçlar arasında oluşması bu gerginliğin inisiyatif alıp özgür irademizi kullanırsak bir çıkış yoluna ve çözüme de işaret ediyor. Dolunayın bu gezegenlerle olan irtibatı derin, huzursuz, gergin ve depresif duygulara yol açabilir. Kabına sığmayan bir şekilde aşırı reaksiyonlar da göstermeye itebilir bizi. Kadınlar, ev, aile, yuva, anne ile ilgili ani, sıkıntılı ve üzücü durumlarla yüz yüze de kalabiliriz. Ünlü ve tanınmış bir kadın figürünün vefatı da söz konusu olabilir.
 
Dolunay haritasında İkizler burcu yükseliyor ve yöneticisi Merkür anaretik derecede ve Satürn ile kavuşumda. İletişimlerimizde zorluklar görülebilir, kendimizi ifade etmekte sıkıntı çekebiliriz ve yanlış anlaşılmalar oluşabilir. Karamsar ve kaygılı düşüncelerimiz canımızı sıkabilir. Öte yandan, işimizi yaparken daha dikkatli ve titiz olabilir ve gereken disiplini yakalayabiliriz. Bunun yanı sıra, Satürn-Uranüs arasında üçgen açı da bulunmakta haritada. Geçmişimizin bize sıkıntı veren ve bugünümüze yansıyan olumsuz etkilerinden özgürleşme fırsatını elde edebiliriz. Hayatımıza bu bağlamda reform getiren enerjiler söz konusu olabilir. Eskiyi bırakıp yeniye yer açma cesaretini bulabiliriz. Geçmişte gizli saklı kalmış şeyler ani bir şekilde ortaya çıkabilir.
 
Venüs-Mars-Neptün-Kiron’un Balık burcundaki stelyumu harekete geçmek ve aksiyon almak istediğimiz konularda güvensizlikler, belirsizlikler ve kafa karışıklıklarına sebebiyet verebilir.
Bu dolunay Castor ve Pollux sabit yıldızlarıyla etkileşim içinde. Güç gösterileri ve kibirli davranışlar oluşabilir. Şiddetli ölümlere, yaralanmalara, yüze gelecek darbelere, bıçaklanmalara, kadınlardan gelecek kötü niyetli davranışlara, göz problemlerine, hapsetmelere, hırsızlıklara sebebiyet verebilir.
 
Mide ve göğüslerde oluşabilecek hastalıklara, akciğer ile ilgili olan zatürre, verem, grip gibi rahatsızlıklara yol açabilir. Dolunayın hastalık noktası Başak burcuna da düştüğü için sindirimi sisteminde (mide ve bağırsak) gaz, şişkinlik, kabızlık, mide yanması, kolit, ülser, reflü gibi hastalıklara geçit verebilir bu dolunay.
 
Dolunay Türkiye’nin transit haritasında 1-7 aksında gerçekleşiyor. Haritadaki Ay-Pluto-Uranüs-Jüpiter arasındaki büyük kare halkın geleceğini kontrol altına almak isteyen açık düşmanları ve yönetimsel baskıların artabileceğine vurgu yapıyor. Halkın güvenliğini tehdit edici ani ve öngörülemeyen olaylara davetiye çıkarıyor. Uranüs-Jüpiter karşıt açısı yeni anayasanın kabul edilmesinden dolayı halkımızda uzun vadeli tepkilere ve başkaldırılara neden olabilecek gibi duruyor.
Sevgilerimle,
Burçin Borazan Tezay
 
Toplam blog
: 47
: 498
Kayıt tarihi
: 22.07.15
 
 

14 Mayıs 1975'te İstanbul'da doğdum. Güneş burcum Boğa, yükselenim Aslan ve Ay burcum ise Yengeçt..