Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ekim '20

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Döner Tadında Et

 
Adı üstünde "Döner Tadında Et" görüntüsü döner gibi incecik yaprak gibi değil. Fakat bu usulde pişirince ve etin külbastı kısmından seçilince döner tadında et oluyor. Denemeniz beğenmeniz dileğiyle...
 
Malzeme
 
4 adet külbastı et 
2 adet iri kızartmalık patates 
2 adet kırmızı dolma biber 
2 adet sivri biber 
2 adet domates 
2 adet salatalık turşusu 
Birer fiske; kekik-kırmızı pul biber-tuz Kızartmalık yağ 
2 çorba kaşığı sıvı yağ  
1 çorba kaşığı tereyağı 
 
Yapılışı
 
Patatesleri soyalım, kalın çubuklar halinde doğrayalım. 
Yüksek ısılı yağda kızartalım. 
Havlu peçeteyle fazla yağını alıp servis tabaklarına pay edelim. 
 
Biberleri ve domatesleri kızartalım tabağımızı süslemek için bir kenara ayıralım. 
 
Teflon tavaya sıvı yağı katıp kızdıralım ince uzun doğranmış etleri tavaya alalım. Ara ara karıştırarak pişirelim. 
 
İnmeye yakın tereyağını katalım ardından tuz- kırmızı pul biber-kekik katıp karıştırıp ocaktan alalım. 
 
Patates kızartmalarının üstüne etimizi dizelim. 
Kızarmış sebzeler ve salatalık turşusuyla tabağımızı süsleyelim. Sıcak sıcak servise sunalım... 
 
Önerim yanında kıvırcık salata ve pirinç pilavıdır. Afiyet olsun...

 

 
Toplam blog
: 44
: 49
Kayıt tarihi
: 04.08.20
 
 

Yemek yapmayı çok seviyorum. İsrafın her türüne derinden üzülüyorum. Ekmek israfını önleme amaçlı  ..