Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '08

 
Kategori
Futbol
 

Dört büyükler toplam 3 puan aldı...

Dört büyükler toplam 3 puan aldı...
 

Resim: Milliyet fotogaleri.


Turkcell Süper Lig'de bu hafta bir derbi maçı vardı. Lige hızlı başlayan ve eskisinden daha güçlü olan Trabzonspor ile geçen yıla göre olumlu yönde iyileşme gösteren ve taraftarlarına umut veren Beşiktaş, Trabzon Avni Aker Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. İki takım da kontrollü futbol oynadı, iki takım da kazanmaktan çok kaybetmemek için oynayınca yenişemediler. 0-0 sonuçlanan maçtan iki takım da bir puan aldı. İlk puan kayıplarını yaşayan Trabzonspor 7 puanla 4. sırada, Beşiktaş 7 puanla 2. sırada yer aldı.

Geçen sezonun flaş ekiplerinden Sivasspor bu hafta liderlik koltuğuna oturdu. Bursaspor'u 3-1 yenen Sivasspor puanını 7'ye yükseltti. 7 puanlı bir diğer Anadolu takımı Gaziantepspor ise 3. sırada yer aldı.

Üç haftada sadece bir kez galip gelen ve sezona çok kötü başlayan Fenerbahçe 3 puanla 12. sırada yer alıyor. Hacettepe'ye 2-1 yenilen sarı kanaryalar taraftarını üzdü. Son dakikada Hacettepe'nin penaltı atamamasıyla hakemle arasında yaşadığı olay nedeniyle ikinci sarıdan kırmızı kart gören hırçın kaleci Volkan takımını yine as kalecisinden yoksun bıraktı. Umutsuzluğa kapılan Fenerbahçe gelecek hafta yapacağı Gençlerbirliği maçında da puan kaybederse gerilim artacak ve yönetimden farklı stratejiler izlemesi ve bu durumun içinden çıkabilmek için bir şeyler yapması istenecektir diye düşünüyorum.

Ezeli rakibinden bir nebze olsun iyi olan fakat yine de aynı sorunları yaşayan Galatasaray üç haftada sadece 5 puan alabildi. Şampiyonlar Ligi'nden elenen ve Kayserispor ve Antalyaspor beraberlikleriyle puan kayıpları yaşayan Galatasaray'da sorunun Teknik Direktör Skibbe'de mi yoksa yönetimde mi olduğu konusunda spor camiası kararsız durumda. Geçen sezon da benzer sorunları yaşayan Galatasaray'da yıldız futbolcu transferleri yapılmış olmasına rağmen sorunlar çözülemedi. Geçen sezon benzer sorunları yaşadığı halde yine de şampiyon olduğu için Galatasaray'da umutsuzluk yok denebilir. Antalyaspor maçının gergin ve kavgalı ve kırmızı kartlar havada uçuşarak sonuçlanması sporseverleri üzdü. Antalyasporlu Kaleci Ömer'in Galatasaray taraftarları ile yaşadığı karşılıklı atışmalar hakemin gözünden kaçmadı ve Ömer iki sarıdan kırmızı kart görünce sahada gergin anlar yaşandı. Aynı dakikada Antalyasporlu Yalçın da kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Bu tür tatsızlıkları futbolun içinde görmek istemememize ve tasvip etmememize rağmen yine de "futbolda bunlar da var" diyerek kabul etmek zorunda kaldığımız olaylardan ötürü üzüntülerimi belirtmek isterim. Sporu sadece ve sadece spor olarak görürsek eminim ki bu tatsızlıklar yaşanmaz ve ekranlarda yumrukları ve küfürleri seyretmek yerine sadece spor seyretmiş oluruz.

Turkcell Süper Lig'de mücadele eden tüm takımlarımıza başarılar diliyorum.

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..