Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '08

 
Kategori
Futbol
 

Hangisi İyi

Hangisi İyi
 

Sadece geçen senenin değil son beş sezonun şampiyonluk yarışçıları Fenerbahçe ve Galatasaray bu sezona hiç alışık olmadıkları şekilde kötü başladı. Her ne kadar sarı kırmızılılar geride kalan üç hafta sonunda rakiplerinden iki puan fazla toplasa da alınan neticelerin birbirinden çok farklı olduğunu söylemek mümkün değil ama iş ortaya konan oyuna gelince ortaya bambaşka bir tablo çıkıyor. Zira Fenerbahçe şu ana kadar Rıdvan Dilmen’in tabiri ile forması olmasa küme düşmemeye oynayacak kadar kötü bir performans gösterirken Galatasaray puan kayıplarını sarı lacivertlilere nazaran daha iyi performans gösterdiği maçlarda yaşıyor. Peki, bunlardan hangisi daha yeğdir? Bir başka deyişle iyi onayarak mı yoksa kötü oynayarak mı kaybetmek gelecekten umutlu olmayı kolaylaştırır?

İlk bakışta puan kaybetse de iyi oynayan ve nispeten daha atak ve güçlü olan sarı kırmızıların umut vaat ettiği düşünülebilir ancak Fenerbahçe’nin kötü oynadığı için kaybettiği ve takımda işler biraz rayına oturduğu takdirde puan kayıplarının ortadan kalkabileceği düşüncesinin de haklılık payı yok değil.

Galatasaraylıları umutlandıran ilk düşünceye göre sarı kırmızılılar Fenerbahçe’den daha hazır, daha iyi organize oluyor ve daha uyumlu. Bu nedenle geride kalan haftalarda puan kayıpları yaşansa da ortaya konan futbolun biraz üzerine konulması ve Skibbe’nin takımın sistemini ve oyuncu tercihlerini kafasında biraz daha iyi oturtması sonucu alınacak birçok üç puan var.

Fenerbahçelileri umutlandıran ikinci düşünceye göre ise sarı lacivertliler evet çok kötü oynuyor ve üç haftada iki yenilgi aldı ama henüz hiçbir maça tam kadro çıkılmadı ve oynayan futbolcuların performansları da düşük seviyelerde. Dolayısıyla Emre, Deivid, Wederson, Edu’nun kadroya dâhil olması; Güiza, Gökhan, R.Carlos gibi isimlerin performanslarını yükseltmesi ve Aragones’in biraz daha aktif olması sonucu beklenen galibiyetlerin alınmaması için hiçbir neden yok.

Neticede bir tarafta kapasitesine yakın ve iyi oynayan; diğer tarafta ise kapasitesinin altında mücadele eden ve kötü bir takım var. Bunlardan hangisinin yeğ olduğunu ise neyin göstereceği belli: zaman…

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..