Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '07

 
Kategori
Dostluk
 

Dost görünümlü kan emiciler

Dost görünümlü kan emiciler
 

Gerçek dostluk, arkadaşlık çok güzeldir. Bir de dost ya da arkadaş müsvetteleri vardır ki. Bu tip insanlara “Dost yüzlü Düşman” ya da “Dost Görünümlü Kan Emiciler” sözünü kullanmayı daha çok tercih ediyorum. Bu tip kişiler gerçek yüzlerini öyle güzel maskeler ve gizlerler ki onların gerçek yüzünü görebilmeniz çok ama çok uzun zaman alabilir.

Bu kan emici, arkadaş ve dost müsvettelerinin (gerçek dost ve arkadaşlığı bilenlerin affına sığınarak bu sözü kullanıyorum) birkaç özelliği bulunmakta;

-Her şeyden önce mağdur, boynu bükük ve çaresiz durmayı çok ama çok severler. Genel olarak hayatın zillesini yemiş kişi görünümdedirler.Hayat onların yüzüne hiç gülmemiştir nedense?.(istisnalar hariç). Çünkü genelde bu onların en büyük kozlarıdır. Böylece karşılarındaki kişi/kişilerin daha çok dikkatini çekebilmeyi başarırlar.

-“Sen benim gerçek dostumsun” ya da “İyi ki senin gibi arkadaşa, dosta sahibim” şeklinde cümleler kurmayı çok severler. Çevresindeki kişilerle konuşurken sürekli bu tip cümleleri kullanırlar.

-Siz dost , arkadaş bildiğiniz kişi için elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışırsınız. Bu kişilerin en zor, üzüntülü, sıkıntılı günlerinde elinizden geldiğince, onlarla birlikte olmaya çalışırsınız. Çevrenizdeki gerçek arkadaş , dostlarınız, sevdikleriniz sizi bu kişi hakkında uyaracak olursa sözüm ona dostunuz için sevdiğiniz, size değer veren bu kişileri bile karşınıza alırsınız.

-Dost dediğiniz bu kişiyle yediğiniz içtiğiniz ayrı gitmez duruma gelir. Siz böyle bir arkadaşınız, dostunuz olduğu için mutlusunuzdur. Oysa ki karşınızdaki kişinin gerçek düşüncesi çok farklıdır. Ne kadar çok sizin kanınızı emer, sizi sömürürse o denli mutlu olmaktadır.

Böylece zaman akıp gider.

Gün gelir, devran döner siz herhangi bir konuda sıkılır , üzülür ya da zor bir duruma düşersiniz.İlk aklınıza gelen, bu arkadaşınız, dostunuz olarak gördüğünüz kişiyle konuşmak, dertleşmek ya da birlikte çıkış yolu bulmaktır. Ne de olsa , sizin dostunuz, arkadaşınızdır. Bu isteğinizi dile getirirsiniz. İşte o anda hiç beklemediğiniz bir cevap alırsınız. ”Kusura bakma, ama bu senin sorun beni ilgilendirmez”. O zaman anlarsınız ki karşınızdaki dost değil dost görünümlü kan emicidir(ya da vampir ruhlu bir dosttur)

Ve o anda sizi seven, değer veren bundan dolayı da sizi uyaran fakat sizin umursamadan kırdığınız kişiler bir bir aklınıza gelir. Yediğiniz dost kazığından ziyade çevrenizde bulunan bu arkadaşlarınızı, sevdiklerinizi kırdığınız için üzülür, kahrolursunuz.

Ne mutlu yaşamında gerçek dost ve arkadaşları bulunanlara. Gerçek arkadaş ve dostlarınızın kıymetini bilin çok geç olmadan.

 
Toplam blog
: 226
: 1337
Kayıt tarihi
: 26.01.07
 
 

1960 İstanbul doğumluyum. Kitap okumayı, yazı yazmayı, resim yapmayı ve yabancı dil'den Türkçe'ye..