Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '08

 
Kategori
Dostluk
 

Dost musunuz?

Merhaba,

Bu hafta işlerimin yoğunluğundan dolayı yazamadım. Yeni bir organizasyon kuruyoruz. Yeni organizasyon kurmak da amma zormuş... Yıllardır yaptığım işlerin yanında bir de bazı şeyleri ihraç etmeye başladık. Ne kadar çok detayı var anlatamam. Nakliyeciden fiyat pazarlığı yap, Malı ithal edenle ayrı pazarlık ve ....

O nedenle en yakınım bile arasa en fazlasından üç dakikada telefonu kapatmam gerekiyor. Bizimki ufacık bir şirket ama her geçen gün işler büyüyor. Hayırlısı demekten, başka bir şey gelmiyor elden.Dostlarımı da arayıp soramıyorum.

Bizlere verilen en önemli seçme hürriyetlerinden biri de dostlarımızı seçme hürriyeti. Benim en fazlasından beş altı tane dostum var. Bazıları ile en geç iki günde bir mutlaka konuşurum. O kısa konuşmalarda hayatın farklı yüzlerini görürüm. Bazı dostlarım benden daha büyük ve inanın, tecrübeli dostların yorumları veya öğütleri hayat kurtarıyor.
Bir tanesi altmış yaşında. Hayatta çok farklı işler yaptığı için google gibi. Her hangi bir yerde tıkansam ondan fikir alırım. Sanki uzaydaymış gibi konuyu ele alır. Yani konuya hem her açıdan yaklaşır hem de çok farklı düzlemden...
Bizler bu günün şartlarında, hızlı yaşam ortamında ne kadar asosyal olursak olalım adam gibi dostlar edinmeye özen göstermeli ve onların kıymetini de unutmamalıyız. Dostlarımızın sorunlu zamanlarında onları aramalı, gerektiğinde yanlarında olmalıyız.

İyi bir dostluk ölene kadar sürüyor. Annemin elli yıllık dostları ve arkadaşları var. Bir yumruk gibiler hep birlikteler. Biz neden olmayalım ki?

Selamlar

gökalpini

 
Toplam blog
: 41
: 1131
Kayıt tarihi
: 24.08.08
 
 

Makina mühendisiyim ve 1988 yılından beri İ.M.K.B.de bazen pofesyonel bazen amatör olarak igileniyor..