Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '09

 
Kategori
Güncel
 

Dr. Atakuman tüm görevlerinden alındı

Dr. Atakuman tüm görevlerinden alındı
 

Dr. Atakuman tüm görevlerinden alındı.


Bilim ve Teknik Dergisi’nin mart sayısında Darwin’i kapak konusu olarak seçtiği gerekçesiyle yönetimindeki dergi sansüre uğrayan Dr. Çiğdem Atakuman, yürüttüğü tüm görevlerden alındı.

Bilim ve Teknik Dergisi’nin Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olan Dr. Atakuman, derginin mart sayısı için Darwin’i kapak konusu olarak belirlemiş, ancak bunu fark eden TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Ömer Cebeci duruma müdahale etmiş ve derginin kapağını ve içeriğini değiştirmişti.

Milliyet’in “Darwin Sansürü” başlığıyla konuyu haberleştirmesinden 4 gün sonra açıklama yapan TÜBİTAK yönetimi, sansürü kabul etmezken Atakuman’a görev değişikliğinin önerildiğini bildirmişti. Süreç içerisinde TÜBİTAK yönetimi Atakuman’a, Bilim ve Toplum Dairesi Başkan Vekilliği’nden alındığını tebliğ ederken, diğer görevlerini ise sürdürebileceği açıklamasını yapmıştı.

Atakuman’ın elinde kalan görevlerin de alınarak nisan ayı ortasında ‘Başkan Danışmanlığı’na atandığı öğrenildi. Mansur Çelik ANKARA. Haber bu çağ dışı zihniyete hayır diyen bir bilim insanımız yaptığı karşı çıkışla gururlandığım bir kişi olmuştu. Ve şu an yaşadıkları haber yapmakla yalnız bırakmayan basınada ayrıca teşekkür ederim.

İktidar aynen birinin gizli telefon kamerasıyla çekilmiş görüntülerinde söylediklerini tüm hızıyla uyguluyor. Fettullah Gülen isimli zat şöyle demişti müritlerine devlet kadrolarında tam olarak yapılanmadan acele yok. Ne sanıyorsa o kadrolarla kendi çağ dışı zihniyetlerine evet diyeçeğimizi mi bilmem artık.

Ülkemizde tüm yaşanılanlar Fettullah zihniyeti altından çıkıyor, gerçekleri görenlerin çoğalması dileğiyle.

Ne yazıkki yaşanılanların sebebi olan bu zihniyet

 
Toplam blog
: 44
: 2426
Kayıt tarihi
: 30.08.08
 
 

Yaşamak buysa yaşıyoruz işte, hayat bir mücadele ve ben de bu mücadeleyi elimden geldiği şekliyle ve..