Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '08

 
Kategori
Siyaset
 

DSP'nin "Beyaz" güvercini..!

DSP'nin "Beyaz" güvercini..!
 

ittika.com'dan..


Ecevitlerin partisi DSP, İstanbun Esenlerden Zekeriya Beyaz hocayı Belediye Başkanı adayı göstermiş..

CHP'nin de İmamları aday yaptığını düşünürsek, partilerin hocalara karşı bu ilgisi neden, diye sormak geliyor, insanın içinden..!

Bu arada, henüz kesinleşmedi ama, AKP'nin de Dıyarbakır adayı olarak Niyazi Hatiboğlu'nu düşündüğü basına yansımıştı..

28 Şubat öncesi döneminde, Necmeddin Erbakan, bu durum için, "Hocalırın itabarını artırdık.." demişti... Aslında Sayın Erbakan haksız da sayılmazdı. Refah Partisi'nin başarısı dikkatlerin hocalara çevrilmesinde etkili oldu..Bunlardan biri de CHP'nin siyasete soktuğu Yaşar Nuri Hocaydı..

Sonunda Yaşar Nuri Hoca, CHP'ye gidişini "tarihi yanılgı" sayıp ayrılmış ve kendi partisini kurmuştu..

Peki, hocalara olan bu ilgi nerden kaynaklanıyor..?

Partilerin oy potansiyeli olan adaylara yönelmeleri aslında doğal bir reflekstir.. Ancak bu Milletvekili seçimleri için akla yatkın olabilir.. Belediye Başkanlığı için hocalar ne kadar gerçekçi adaydır..?

Yani, popülerliği ve hocalığı ile, bir aday Başkanlığı kazandığın da, işin bir de bundan sonrası yok mudur..? Diyelim ki, hocalar dürüsttür, hak ve haram yemezler; bunlar da bir belediye başkanı için gerekli özelliklerdir.. Ancak, bir de hizmet üretmek, hizmet üretmek için işten anlamak kriteri yok mudur..? (Gerçi, cenaze işlerinin sağlıklı yürümesi bakımından hocalar ideal başkanlar olabilir ama belediyenin tek işi de bu değildir ki..!)

Hani, herhangi bir olumsuzluğa bulaşmayım diye, hiç bir iş yapmayan bürokratlardan bahsedilir ya; böyle bir hal zuhur etmesin hocaların seçildiği yerlerde de.. Türkiye gibi bir ülkede, elini bir işe atanın, eline kir bulaşmaması mümkün mü..? Son derece iyi niyetle yaptığınız bir iş bile, sonunda başınıza "iş" açabilir bu ülkede.. Serde bir de hocalık olunca, ayıkla bakalım pirincin taşını..!

Acaba, bu tür teklifleri almak için, mutlak resmi bir imam olmak mı gerekiyor; fahri olarak imamlık yapanlara da Başkanlık teklifi yapılamaz mı..?

O zaman bendeniz de, bir yerlerden bir teklif alırdım belki..!!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..