Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ağustos '08

 
Kategori
Dünya
 

Düello

Düello
 

7 Ağustos 2008 Perşembe günü Gürcistan’ın Güney Osetya’ya başlattığı operasyon büyük bir kriz olma yolunda ilerlemekte.

Rusya’nın bu operasyonun ardından yaptığı karşı harekât bir Gürcistan-Rusya savaşını başlatmış bulunuyor. Dünya başlayan bu savaşı tedirginlik içinde izlerken savaş ikinci gününe girdi bile.

Rusya ile Gürcistan arasında ki gerginliğin 2003’te Gürcistan’da meydana gelen Karanfil Devrimiyle başladığı bir gerçek olarak karşımızda durmakta.

Mihail Saakaşvili’nin Kadife Devrim ile birlikte iktidara gelmesinden sonra Gürcistan’ın Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği rotasında bir politika izlediği herkesin malumu.

Bu gelişmenin Kafkas ve Türkî Cumhuriyetlerin bulunduğu coğrafyada eskiden var olan söz sahipliğini kaybetmek istemeyen Rusya’nın menfaatleri için tehlikeli bir durum olduğu aşikârene bir gerçektir.

Gürcistan izlediği politikalarla Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği’nin Kafkas Coğrafyası’nda ki en güvenilir müttefiki haline geldi.

Rusya, kendisi için rahatsızlık veren bu durumu tesirsiz hale getirmek için Gürcistan’da meydana gelen ayrılıkçı Abhazya ve Güney Osetya’yı daimi şekilde teşvik ederek bu yapıya karşı bir hamle yapmış oldu.

Çıkan bu savaş aslında savaşın taraflarının Rusya ile Gürcistan’ın değil Amerika Birleşik Devletleri olduğu gerçeğini bize göstermekte.

Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya’nın Kafkaslar’daki etkinlik mevzuunda Gürcistan sahasında yaptığı mücadeleden kimin kazançlı çıkacağını ise zaman gösterecek.

 
Toplam blog
: 204
: 673
Kayıt tarihi
: 07.02.08
 
 

Adım Harun ÖZYURT. 11 Şubat 1983 günü Almanya'nın Frankfurt şehrinde doğdum. 1986'da Türkiye'ye dönd..